uustused ahju-nachoʼd paksu seene- ja punaste ubade kastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
23. mai 2019, 11:56

SEDA SU LAPSED SÖÖKS! Juustused ahju-nachoʼd paksu seene- ja punaste ubade kastmega

Kogu lastelt plusspunkte ja teata, et „Täna sööme nacho`sid!“ Ja mitte ainult, vaid koos mehhikopärase oakastme ja avokaadolisandi guacamole`ga. Soolased maisikrõpsud muutuvad hoobilt toitva ja maitsva eine vägagi kohaseks koostisaineks. Hapukoor olgu laual maitsete pehmemaks ja sametisemaks tegemiseks. Kui soovid, lisa kastmele ka minilihapalle.

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Sibul
1 tk Paprika
400 g Värsked (pruunid) šampinjonid
4 spl Õli
28 g takomaitseaine
1 prk Punased oad vees (a 400g)
1 prk Maisiterad (a 170g)
1 prk ananassisalsa (a 230g)
1 dl Vesi
300 g Minilihapallid soovi korral
1 pk Nachod ehk tortiljakrõpsud (225g)
100 g Riivitud juust
Serveerimiseks guacamole, hapukoor ja värske koriander

Valmistamine

1. Puhasta sibul ja paprika ning haki peeneks. Puhasta seened mullateradest ja lõika õhukesteks viiludeks. Aja poti põhjas õli kuumaks ja prae segades sibul-paprika-seened pehmeks (umbes 10 minutit). Lisa takomaitseaine ja kuumuta segades veel 2 minutit.

2. Lisa nõrutatud oad, maisiterad koos vedelikuga, ananassisalsa ja 0,5 dl vett (ka lihapallid, kui neid kasutad). Lase potitäiel keskmisel kuumusel keema tõusta, seejärel alanda kuumust ja lase umbes 10 minutit kaane all haududa. Kui kaste tundub liiga pakk, lisa veel veidi vett.

3. Vahepeal pane ahi 200 kraadi peale sooja. Puista krõpsud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või suuremasse ahjuvormi, riputa üle riivjuustuga ja küpseta 3 minutit või kuni juust on sulanud.

4. Serveeri juustuseid nacho`sid ahjukuumalt koos kastme, guacamole ja hapukoorega. Peale puista rohkelt hakitud värsket koriandrit.