Mahlased miniburgeridFoto: Laura Stranberg
Lihatoidu retseptid
12. juuni 2017, 03:25

Mahlased miniburgerid

Mõnusad veisepihvid koos marineeritud kurgi ja Cheddari juustuga on teada-tuntud klassika, mis paneb suu vett jooksma.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
16 tk Minikukkel
KOTLETID
1 tk Suur sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 spl Oliiviõli praadimiseks
400 g Hea veisehakkliha
1 spl Dijoni sinep
1 spl Suitsumaitseline barbecue-kaste
Vesi
Hakitud petersell
Sool
Must pipar
KASTE
4.5 spl Majonees
0.5 spl Dijoni sinep
KUKLITE VAHELE
Jääsalat
2 tk Lihatomat
1 tk Punane sibul
6 tk Marineeritud kurk
8 tk Cheddari juustu viil

Valmistamine
1. Haki sibul ja küüslauk peenelt ning prae kuumas oliiviõlis klaasjaks.
2. Tõsta praetud sibul ja küüslauk kaussi. Lisa hakkliha, 1 sl sinepit, barbecue-kaste, veidi vett, sool-pipar ja petersell ning sega kõik korralikult läbi.
3. Vormi kotletitainast väiksed pätsikesed ja pruunista neid pannil või grillil mõlemalt poolt 2–3 minutit. Tõsta korraks grillile ka saiapoolikud.
4. Samal ajal sega kokku kaste ülejäänud sinepist ja majoneesist ning määri see kuklipoolikutele.
5. Rebi pooltele saiapoolikutele salatit. Aseta salatile pihv, tomativiilud, õhukesed sibularõngad, marineeritud kurgid, juustuviil ja teine saiapoolik. Serveeri kohe!