Lihatoidu retseptid

Kartulipesad 

Kertsi Rea, 9. oktoober 2017, 03:45
KartulipesadFoto: Seljamaa Fotostuudio
Need krõbedad kartulipesad on nii maitsvad, et ei usukski, et kartulist midagi nii head saab! Maasuitsune singi maitse ja krõbekartul on eestlasele vanadest aegadest üks lemmikkooslusi olnud. See prantsuspärane variant on justkui moderniseeritud eesti vana, kuhu võõrapärase nimega juust lisaks on pandud.

Koostisosad
1 spl Või
500 g Riivitud kartul
200 g Maasuitsusingi ribad või kuubikud
200 g Tugevamaitseline Brie juust
Sool

Valmistamine

1. Eelsoojenda ahi 200-kraadiseks. Määri muffinivormid seest ohtra võiga. Riivi kartul suure riiviga. Aseta riivitud kartul külma vette ja hoia seal umbes 10 minutit. See toiming ei lase kartulil inetult pruuniks tõmbuda.

2. Nüüd nõruta, maitsesta kartulid vähese soolaga ning lase sõelal seista – umbes 20 minutit. Sool aitab kartulist veelgi vedelikku väljutada, kuid ole ettevaatlik, nii sink kui ka juust annavad soolasust!

3. Vajuta kartul hästi kuivaks ning lisa singiribad. Lisa juustukuubikud ja sega kõik ühtlaselt läbi. Aseta kartulisegu võitatud vormidesse ja küpseta pesad krõbekuldseks. See võtab 20–30 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee