GRILLIPEO KÕRVALSTAARID: parimad salatid, snäkid ja muu maitsev, mis peo käimas hoiab
Klikka retseptil: Mahe kapsa-sellerisalat
Selles lihtsas salatis aimub õige natuke Aasiat – seda tänu laimimahlale ja kookoskoorele. Aga vahelduseks sidruni-õlikastmega värsketele salatitele on see ootamatult mahe ja mõnus. Sobib igasuguste liha-kalatoitude lisandiks või ka lihtsalt kergeks õhtueineks.
Klikka retseptil: Üks hea maitsevõi grillimiseks ja leivale-saiale
Hea maitsevõi võiks alati kapis olemas olla. Kas siis värskele leivale-saiale määrimiseks või ka grill-lihale-kalale maitse lisamiseks. Peterselli asemel võid kasutada ka karulauku või murulauku ja musta pipra asemel vahelduseks hoopis roseepipart.
Klikka retseptil: Eriti värviline riisisalat
Võib-olla leiad, et just see on su sellesuvine hittsalat. Riisile annab värskust ja vunki sidruni-oliiviõli kaste koos hakitud sibula ja tšilliga – see annabki salati n-ö signatuurmaitse. Paprika tasub kindlasti enne salatisse lisamist läbi küpsetada, sest selle maitse on just nii kõige pehmem ja võluvam. Võid paprikat näiteks grillil röstida, kui grill juba vorstide küpsetamiseks valmis pandud. Kui lisad ka kirsstomateid, siis värvirohkuse huvides püüa leida kollaseid.
Klikka retseptil: Vastupandamatud väikesed küüslaugusepikud
Need väikesed küüslaugusepikud on täiesti vastupandamatud! Ka ilma killukese külma võita ja oma lemmikjuustu viiluta, kui sul kumbagit ei juhtu kodus olema. Ja kui on nii kiire, et taina kerkmist ei jõua kuidagi oodata, siis pista sepikupätsid julgelt ahju – nad kerkivad ju ka seal.
Klikka retseptil: Punase kapsa salat ploomide ja sinihallitusjuustuga
Krõmps ja mahlane salat sobib kergeks eelroaks või lisandiks liharoale. Granaatõunakastet tasub otsida maitseainetele spetsialiseerunud poodidest või turult. Kui seda käepärast ei ole, võib kastmesse panna ka palsamiäädikakreemi.
Klikka retseptil: Suvine salativaagen ja harissaga dipikaste
Küllap kuulub suur vaagnatäis salatikraami peo juurde. Erinevalt enamikest kokkusegatud salatitest selline salatiliud ei vetti ega närtsi ja samuti on seda lihtne peo jooksul täiendada. Siinsel vaagnal on nii küpsetatud kui ka toorest kraami – seda nii valmistaja fantaasia õhutamiseks kui ka sellepärast, et nii ongi väga maitsev! Araabia tšillikaste harissa (leiad kõigist suurematest toidukauplustest) sobib koos värske piparmündi ja peterselliga dipikastmesse oivaliselt.
Klikka retseptil: Kurgi-tomatisalat feta ja vürtsikate kikerhernestega
Seda väga lihtsat salatit võid õigupoolest valmistada igal aastaajal, aga nüüd, kus kodumaised kurgid-tomatid esimesi vilju annavad, on see eriti maitsev. Krõbedad ja vürtsikad kikerherned on maitsev ja tervislik täiendus. Ehtne suvesalat, mida figuuri jälgivad leedid võivad muretult pugida!
Klikka retseptil: Tuuletaskutainast suupistepirukas
Rikkaliku täidisega suupistepirukas kaunistab igat peaolauda. Keedutainast põhja võib päev-paar varem valmis küpsetada ja kuivas kohas säilitada. Täidises sobib kuumusuitsukala asendada õrnsoola- või külmsuitsulõhega.
Klikka retseptil:Grillitud hakklihatäidisega jalopenod
Suutäis teravat on ergutav amps grillipeo alustuseks. Suupisted saab kuni grillile panekuni valmis teha ja siis jääb üle ainult küpsetamise vaev. Mahedama suupiste saab, kui kasutada täitmiseks nt pepperonisid või mahedamaid tsillikaunu. Magus glasuur mahendab piparde teravust samuti.
Klikka retseptil: Grillitud värske kartul salatipadjal
Esimesed värsked kartulid on vastupandamatult maitsvad ja palju muid lisandeid ei vajagi. Kerge värske salat on neile hea kaaslane. Vali grillimiseks väiksemad mugulad. Kiiremaks valmimiseks võiks kartulid eelnevalt soolakas vees poolpehmeks keeta.
Kommentaarid (0)