Taimetoidu retseptid
13. mai 2020, 07:35

Eriti värviline riisisalat grillvorstikeste kõrvale

Võib-olla leiad, et just see on su sellesuvine hittsalat. Riisile annab värskust ja vunki sidruni-oliiviõli kaste koos hakitud sibula ja tšilliga – see annabki salati n-ö signatuurmaitse. Paprika tasub kindlasti enne salatisse lisamist läbi küpsetada, sest selle maitse on just nii kõige pehmem ja võluvam. Võid paprikat näiteks grillil röstida, kui grill juba vorstide küpsetamiseks valmis pandud. Kui lisad ka kirsstomateid, siis värvirohkuse huvides püüa leida kollaseid.   

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
SALAT
2 tk Punane paprika
250 g Riis
1 tl Sool
1 prk Mais (400g)
1 prk Punased oad vees (400g)
200 g Kirsstomatid
Värske petersell
Meelepärased grillvorstid
KASTE
0.5 dl Värskelt pressitud sidruni mahl
1 dl Oliiviõli
1 tk Punane sibul
1 tk Punane tšilli
1 punt Petersell

Valmistamine

1. Poolita paprikad ja puhasta seemnetest. Määri ahjuvormi põhi õliga ja aseta paprikapoolikud vormi lõikepinnaga allpool. Rösti 225-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni koorele tekivad pruunikad laigud. Võta paprikad ahjust välja, tõsta kaussi ja kata tihedalt toidukilega. Mõne aja pärast, kui paprikad on nii palju jahtunud, et saad need kätte võtta, koori nahk ära.

2. Vahepeal keeda riis vastavalt õpetusele pakil soolaga maitsestatud vees pehmeks.

3. Riisi keemise ajal valmista kaste: pigista sidrunist mahl välja, lisa oliiviõli ning hästi peeneks hakitud sibul, tšilli (eemadla seemned) ja petersell.

4. Nõruta riis keeduveest ning sega hoolikalt kastmega läbi. Kui sul on aega või valmistad salati ette, siis siinkohal võid lasta riisil 20–30 minutit maitsestuda. Aga ei pea. Loputa ja nõruta konservoad, nõruta ka konservmais ja lisa mõlemad riisile. Nüüd peaksid ka paprikad olema jahtunud, nii et saad naha ära koorida ja paprikad salatisse tükkideks lõigata. Lisa ka poolitatud kirsstomatid ja haki juurde veel värsket peterselli.

5. Söö koos meelepäraste grillvorstidega.