Kurgi-tomatisalat feta ja vürtsikate kikerhernestega (2)
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
SALAT
250 g Värske kurk
250 g Värske tomat
Suur punt peterselli
4 spl Oliiviõli
2 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
0.5 tl Sool
0.5 tl Värskelt purustatud must pipar
100 g Feta või kitsejuust
VÜRTSIKAD KIKERHERNED
2 spl Oliiviõli
1 tl Jahvatatud koriander
0.5 tl Jahvatatud vürtsköömned
1 purk Konservkikerherned (u 400g)
Sool
Värskelt jahvatatud must pipar
1 tl Punane veiniäädikas
Valmistamine
1. Kõigepealt tegele kikerhernestega: loputa need rohke külma veega ja jäta nõrguma.
2. Kuumuta pannil õli ning prae selles jahvatatud koriandrit ja vürtsköömnet, kuni aroomid on valla. Lisa pannile kikerherned ja sega hoolikalt, nii et vürtsid katavad herneid ühtlaselt. Prae aeg-ajalt segades umbes 5 minutit, siis lisa veidi soola, paar keerdu pipart veskist ja äädikas ning sega hästi läbi. Vala kikerherned suurele taldrikule jahtuma.
3. Salati jaoks lõika kurgid ja tomatid kuubikuteks, lisa hakitud petersell , õli, sidrumahl, sool ja pipar ning sega läbi. Puista peale murendatud feta ja vürtsikad kikerherned. Söö kohe.
Kommentaarid