Üks hea maitsevõi grillimiseks ja leivale-saialeFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
22. mai 2020, 07:48

Üks hea maitsevõi grillimiseks ja leivale-saiale

Hea maitsevõi võiks alati kapis olemas olla. Kas siis värskele leivale-saiale määrimiseks või ka grill-lihale-kalale maitse lisamiseks. Peterselli asemel võid kasutada ka karulauku või murulauku ja musta pipra asemel vahelduseks hoopis roseepipart.  
Koostisosad
150 g Toasoe või
1 krp Kipperi anšoovised (100g)
1 tk Keskmine sidrun
3 tk Küüslauguküüs
1 peotäis Värske petersell
Purustatud must pipar

Valmistamine

200 g

1. Klopi pehme või kausis vahuliseks (seda on mugav teha mikseriga).

2. Nõruta anšoovised, suru kahvliga puruks. Riivi sidruni koor peene riiviga. Koori küüslaugud ja pressi puruks. Haki petersell peeneks.

3. Sega anšoovisemass, sidrunikoor, purustatud küüslauk ja hakitud petersell või hulka ja maitsesta musta pipraga. Säilita külmas.