Taimetoidu retseptid

Grillitud värske kartul salatipadjal 

Pille Enden, 20. juuni 2018, 13:36
 Jaan Heinmaa
Esimesed värsked kartulid on vastupandamatult maitsvad ja  palju muid lisandeid ei vajagi. Kerge värske salat on neile hea kaaslane. Vali grillimiseks väiksemad mugulad. Kiiremaks valmimiseks võiks kartulid eelnevalt soolakas vees poolpehmeks keeta. 

Kogus: neljale

Koostisosad
1.2 kg Väikesed värsked kartulid
Õli pintseldamiseks
180 g Salatilehed
2 tk Õun
1 tk Väike punane sibul
0.75 dl Sinihallitusjuust
4 spl Röstitud seemnesegu (kõrvitsa-, päevalille- jm seemned)
SALATIKASTE
0.75 dl Oliiviõli
1.5 dl Punase veini äädikas
2 tl Pruun suhkur
2 tk Purustatud küüslauguküüs
Sool
Must pipar
AIOLI
2 dl Majonees
4 tk Küüslauguküüs
3 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
1 tl Värskelt riivitud sidrunikoor
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Keeda kartuleid soolakas vees 5-7 minutit. Kurna. Kartulid võid juba varem valmis keeta.
2. Aioli valistamiseks töötle majonees, hakitud küüsaluk, sidrunimahl ja riivitud -koor saumikseriga ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Lükka kartulid varrastele, pintselda õliga, riputa peale soola ja pipart. Grilli eelnevalt keedetud kartuleid 8-10 minutit. Toored väikesed kartulid vajavad küpsemiseks 25-30 minutit.
4. Haki õunad, lõika sibul hästi õhukesteks viiludeks ja murenda juust. Sega kokku kastme ained. Siis sega salat läbi ja vala vahetult enne serveerimist kastmega üle. Serveeri kartuleid salati ja aioli `ga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee