Punase kapsa salat ploomide ja sinihallitusjuustuga Foto: Jaan Heinmaa
9. august 2019, 08:07
KRÕMPS JA MAHLANE! Punase kapsa salat ploomide ja sinihallitusjuustuga
Krõmps ja mahlane salat sobib kergeks eelroaks või lisandiks liharoale. Granaatõunakastet tasub otsida maitseainetele spetsialiseerunud poodidest või turult. Kui seda käepärast ei ole, võib kastmesse panna ka palsamiäädikakreemi.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
400 g Punane kapsas
3 spl Kõrvitsaseemned
2 tl Oliiviõli
0.5 tl Sool
6 tk Suur ploom
125 g Sinihallitusjuust
GRANAATÕUNAVINEGRETT
4 spl Granaatõunakaste e Narsharabi või palsamiäädikakreem
4 spl Oliiviõli
2 spl Valge veini äädikas
Sool
Must pipar
400 g Punane kapsas
3 spl Kõrvitsaseemned
2 tl Oliiviõli
0.5 tl Sool
6 tk Suur ploom
125 g Sinihallitusjuust
GRANAATÕUNAVINEGRETT
4 spl Granaatõunakaste e Narsharabi või palsamiäädikakreem
4 spl Oliiviõli
2 spl Valge veini äädikas
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Vinegrettkastme valmistamiseks sega kõik kastme ained. Rösti kõrvitsaseemned oliiviõlis, maitsesta soolaga ja lase jahtuda.
2. Lõika kapsas peenikesteks ribadeks, seda on mugavam teha mandoliinriiviga.
3. Poolita ploomid, eemalda kivid ja lõika sektoriteks.
4. Sega kapsas, ploomid ja vinegrettkaste. Pane peale sinihallitusjuustuviile ja kõrvitsaseemned. Serveeri kohe.
Kommentaarid (0)