Salati retseptid

KRÕMPS JA MAHLANE! Punase kapsa salat ploomide ja sinihallitusjuustuga 

Pille Enden, 9. august 2019, 08:07
Punase kapsa salat ploomide ja sinihallitusjuustuga Foto: Jaan Heinmaa
Krõmps ja mahlane salat sobib kergeks eelroaks või lisandiks liharoale. Granaatõunakastet tasub otsida maitseainetele spetsialiseerunud poodidest või turult. Kui seda käepärast ei ole, võib kastmesse panna ka palsamiäädikakreemi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400 g Punane kapsas
3 spl Kõrvitsaseemned
2 tl Oliiviõli
0.5 tl Sool
6 tk Suur ploom
125 g Sinihallitusjuust
GRANAATÕUNAVINEGRETT
4 spl Granaatõunakaste e Narsharabi või palsamiäädikakreem
4 spl Oliiviõli
2 spl Valge veini äädikas
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Vinegrettkastme valmistamiseks sega kõik kastme ained. Rösti kõrvitsaseemned oliiviõlis, maitsesta soolaga ja lase jahtuda.

2. Lõika kapsas peenikesteks ribadeks, seda on mugavam teha mandoliinriiviga.

3. Poolita ploomid, eemalda kivid ja lõika sektoriteks. 

4. Sega kapsas, ploomid ja vinegrettkaste. Pane peale sinihallitusjuustuviile ja kõrvitsaseemned. Serveeri kohe. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee