Vegan toidud

KERGE JA VEGAN | Mahe kapsa-sellerisalat 

Tiina Lebane, 7. juuni 2020, 08:07
Mahe kapsa-sellerisalatFoto: Jaan Heinmaa
Selles lihtsas salatis aimub õige natuke Aasiat – seda tänu laimimahlale ja kookoskoorele. Aga vahelduseks sidruni-õlikastmega värsketele salatitele on see ootamatult mahe ja mõnus. Sobib igasuguste liha-kalatoitude lisandiks või ka lihtsalt kergeks õhtueineks.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min
25 minutit

Koostisosad
500 g Varajane värske kapsas
4 tk Sellerivars
Mõned rohelise sibula varred
0.5 tk Värskelt pressitud laimi mahl
2 dl Kookoskoor
0.5 tl Sool
0.5 tl Must pipar
0.5 tl Suhkur

Valmistamine

Lõika kapsas umbes paari sentimeetri paksusteks sektoriteks ja need omakorda peenikesteks ribadeks. Puhasta sellerivarred ja viiluta õhukeselt. Haki sibulavarred. Sega köögiviljad läbi. Pigista peale poole laimi mahl, lisa kookoskoor ja maitseained ning sega läbi. Võimaluse korral lase salatil tunnike enne söömist külmkapis maitsestuda.