Lihatoidu retseptid

HEA PEO ALUSTAJA: grillitud hakklihatäidisega jalopenod  

Pille Enden, 12. juuli 2019, 09:57
Hakklihatäidisega grillitud jalopenod Foto: Jan Heinmaa
Suutäis teravat on ergutav amps grillipeo alustuseks. Suupisted saab kuni grillile panekuni valmis teha ja siis jääb üle ainult küpsetamise vaev. Mahedama suupiste saab, kui kasutada täitmiseks nt pepperonisid või mahedamaid tsillikaunu. Magus glasuur mahendab piparde teravust samuti.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
20 tk Jalopeno
300 g Veisehakkliha
1 tk Sibul
1 tk Küüslauguküüs
10 tk Ameerika peekoni viil
Sool
Must pipar
GLASUUR
0.5 spl Mesi
100 g Barbeque kaste
3 spl Oliiviõli

Valmistamine

1. Lõika jalopenodel ühelt küljelt viil ära, koogi noaotsaga seemned ja seemnekojad välja. Haki sibul ja küüslauk peeneks, sega hakkliha hulka ja maitsesta soola ja pipraga.

2. Poolita peekoniviilud ja keera iga pipra ümber.

3. Määri grillrest õliga ja pane piprad grillile. Grilli kaane all 30-35 minutit, aeg-ajalt ümber pöörates, kuni peekon on krõbe ja piprad pehmed.

4. Klopi glasuuri ained ühtlaseks. Võta jalopenod grillilt, määri glasuuriga ja lase 10 minutit enne serveerimist seista.