Grillijääkidest saab maitsvalt uusi toite.
Foto: kollaaž: (7 x Jaan Heinmaa, Krõõt Tarkmeel, Panthermedia/Scanpix)GRILL-LIHA TAASKASUTUS: 7 retsepti, kuidas ülejäänud kraamist argieineid kokata
Et grilliõhtu jääke saaks kenasti kasutada, tuleks kindlasti meeles pidada toiduohtuse nõudeid. Kõik ülejäänud lihapalad tuleks kiiresti peale söömist ja mahajahtumist viia külma.
Kui oled kindel, et lähinädalal neid ära ei kasuta, pane liha julgelt sügavkülma. Kui aga sööksid need ära kuni viie päeva jooksul, säilib hästi läbiküpsetatud liha kenasti ka tavakülmikus.
Klikka retseptile: Suupistesaiad kanasalatiga
Linnuprae (kana, kalkuni, pardi) ülejäägid sobivad sellesse salatisse suurepäraselt.
Klikka retseptil: Kanavrapid
Lihtne viis, kuidas eelmise päeva kanagrillist endale järgmise päeva vrappe tööle või heinakaarele (või seenemetsa) kaasavõtmiseks teha.
Klikka retseptil: Spagetivorm kanaga
Kogu pere lemmik! Lihtsatest komponentidest vormirooga armastavad ka lapsed. Retseptis on kirjas, et võta kanafileed, aga väga hästi sobivad siia ka grilljäägid.
Klikka retseptil: Grillitud köögiviljaga täidetud einesai
Täites batoonsaia grillimisel ülejäänud köögivilja, kana või kalaga, saad mahlase ja toitva einesaia. Saia on hea tööle, randa või piknikule kaasa võtta. Kui see mahlane köögivilja-juustutäidisega sai fooliumisse keerata, saab seda enne söömist ahjus soojendada.
Saiast eemaldatud sisu saab ära kasutada nt kotlettide valmistamisel. Või kuivatada, purustada kombainis ja kasutada paneerimiseks. Kui pole plaani kohe saia kasutada, siis hoia suletud purgis või karbis.
Klikka retseptil: Suvine panniroog
Rootslaste pytt i panna`st või soomlaste pyttipannu`st inspireeritud pannitoidus on hea ära kasutada grillõhtust järele jäänud lihakraami – vorste, grillitud kanaliha või liha. See on roog, mille saab ka oma maitse järgi ja olemasolevatest köögiviljadest kokku panna.
Klikka retseptil: Lihtne seljanka grillliha ja -vorstiga
See supp võiks peoõhtu järgselt olla üsna nõutud,eriti kui ilm on jahedavõitu nagu tavaliselt. Supis saab ära kasutada grilliõhtust järele jäänud lihakraami. See supp valmib lihtsamalt ja kiiremini, kui õige seljanka, aga on sama maitsev ja hästi toitev.
Klikka retseptil: Turkmeeni okroška
Külm hapupiimasupp keedetud veise- või lambaliha, kurgi, redise ja munaga. Suska siia mõnuga sekka ka eelmise õhtu grillijääke!
Kommentaarid (0)