Lihatoidu retseptid

PÄEVARETSEPT │Suvine panniroog, ideaalne peojääkide taaskasutaja 

Pille Enden, täna, 09:28
Suvine panniroog Jaan Heinmaa
Rootslaste pytt i panna`st või soomlaste pyttipannu`st inspireeritud pannitoidus on hea ära kasutada grillõhtust järele jäänud lihakraami – vorste, grillitud kanaliha või liha. See on roog, mille saab ka oma maitse järgi ja olemasolevatest köögiviljadest kokku panna. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Grillitud vorstid, liha või kana
1 prk Valged oad (400 g)
500 g Keedetud värsked kartulid
350 g Suvikõrvits
1 tk Kollane paprika
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
2 tk Rohelise sibula vars
2 spl Õli
Sool
Must pipar
KASTE
150 g Kreeka jogurt
2.5 spl Mahe sinep
2 tl Mesi või siirup
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Lõika lihakraam viiludeks või suupärasteks juppideks. Nõruta oad, lõika kartulid, suvikõrvits ja paprika kuubikuteks. Haki sibul ja küüslauk.

2. Prae sibul õlis õrnalt pruuniks, lisa küüslauk ja kuumuta läbi. Lisa pannile oad, suvikõrvits ja paprika. Kuumuta, kuni paprika ja suvikõrvits on pehmed.

3. Lisa kartulid, maitsesta soola ja pipraga, sega hulka tükeldatud liha ja prae mõned minutid, kuni kõik ained on küpsed. Raputa peale hakitud rohelist sibulat.

4. Sega kokku kastmeained. Sega kaste roaga läbi või serveeri kõrvale. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee