Foto: Jaan Heinmaa
Väherasvased toidud
8. jaanuar 2018, 07:13

Spagetivorm kanaga

Kogu pere lemmik! Lihtsatest komponentidest vormirooga armastavad ka lapsed. Kui igatsed uudsust ja põnevamat maitset, lisa juurde röstpaprikat. Viimast rösti ahjus ise või kasuta purgist konserveeritud röstpaprikaid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 spl Oliiviõli
3 tk Küüslauguküüs
1 tk Suur sibul
400 g Purustatud tomatid
1 dl Ketšup või tomatipasta
2 dl Rõõsk koor 10%
Kuivatatud pune või basiilik
Sool
Must pipar
Suhkur
300 g Spagetid
200 g Riivitud juust
5 tk Soovi korral kaunistuseks kirsstomat
Kaunistuseks maitseroheline
500 g Kanafilee

Valmistamine
1. Keeda spagetid pehmeks, nõruta. Pruunista pannil õlis tükeldatud kanafileed, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta ootele.
2. Kuumuta samal pannil õlis klaasjaks ka hakitud sibul ja küüslauk. Lisa purustatud tomatite konserv, ketšup või tomatipasta, pune või basiilik ning kuumuta üheskoos kõike veel 5 minutit. Lisa pruunistatud kanatükid, koor ning maitsesta soola-pipra ning sutsukese suhkruga tomatite happesuse tasakaalustamiseks. Hauta veel 5-10 minutit.
3. Sega kana-tomatikaste ja riivjuust spagettidega. Peotäis riivjuustu jäta peale puistamiseks ootele. Maitse ja maitsesta vormirooga vajadusel veel soola-pipraga, kuna pasta imab soola kiirelt endasse ja segu võib ikka mage tunduda.
4. Kalla saadud segu õliga määritud ahjuvormi, puista üle kõrvalepandud juustuga ning kaunista poolitatud kirsstomatitega. Siiamaani saad vormiroa ka varem valmis teha ja panna ahju alles vahetult enne serveerimist.
5. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 15-20 minutit, kuni juust on sulanud. Serveeri koos värske salatiga.