Taimetoidu retseptid

Lihtne seljanka grillliha ja -vorstiga 

Pille Enden, 20. juuni 2018, 13:54
Foto: Jaan Heinmaa
See supp võiks jaaniõhtu järgselt olla üsna nõutud,eriti kui ilm on jahedavõitu nagu tavaliselt. Supis saab ära kasutada grilliõhtust järele jäänud liha ja vorste. See supp valmib lihtsamalt ja kiiremini, kui õige seljanka, aga on sama maitsev ja hästi toitev.

Kogus: neljale

Koostisosad
4 tk Keskmine sibul
2 tk Porgand
2 spl Õli
300 g Värske soolakurk
1.5 dl Tomatipasta
1.5 l Vesi või puljong
2 tk Loorberileht
5 tk Kartul
600 g Grillitud liha ja vorstid
100 g Mustad oliivid
Sool
Suhkur
Must pipar
Sidrunimahl
SERVEERIMISEKS
Hapukoor
Sidruniviilud
Petersellilehed

Valmistamine
1. Haki sibulad ja porgandid ja hauta poti põhjas õlis pehmeks 5-6 minutit. Lisa hakitud soolakurgid, tomatipasta ja pisut vett või puljongit ning hauta 10–15 minutit. Lisa ülejäänud vesi või puljong, loorberileht  ja kuubikuteks lõigatud kartulid. Kuumuta keemiseni ja keeda ca 10 minutit.
2. Tükelda liha ja vorstid, lisa supisse ja kuumuta läbi. Maitsesta soola, suhkru, pipra ja sidrunimahlaga Sega hulka oliivid. Serveerimisel lisa sidruniviil ja hakitud peterselli, soovi korral ka hapukoort.