Taimetoidu retseptid

Grillitud köögiviljaga täidetud einesai 

Pille Enden, 20. juuni 2018, 14:01
Foto: Jaan Heinmaa
Täites batoonsaia grillimisel ülejäänud köögivilja, kana või kalaga, saad mahlase ja toitva einesaia. Saia on hea tööle, randa või piknikule kaasa võtta. Kui see mahlane köögivilja-juustutäidisega sai fooliumisse keerata, saab seda enne söömist ahjus soojendada.
Saiast eemaldatud sisu saab ära kasutada nt kotlettide valmistamisel. Või kuivatada, purustada kombainis ja kasutada paneerimiseks. Kui pole plaani kohe saia kasutada, siis hoia suletud purgis või karbis.

Kogus: neljale

Koostisosad
500 g Grillitud köögiviljad (suvikõrvits, paprika, baklažaan)
1 tk Batoonsai (450g)
2 tk Punane sibul
4 spl Roheline pesto
75 g Juustuviilud
200 g Soovi korral grillkana või -liha
2 dl Basiilikulehed
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Lõika batoonilt pikuti pealt ära viil ja uurista sisu välja.
2. Pane grillköögiviljad kihiti saia õõnsusesse, määri iga kihi vahele pestot ja pane õhukesi sibula – ja juustuviile ning basiilikulehti, soovi korral ka grillitud kana või kala.
3. Aseta äralõigatud viil saiale peale tagasi, mässi tihedalt toidukilesse, pane peale raskus ja lase üleöö külmkapis seista. Lõika viiludeks ja naudi.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee