Peekoniporgandid Foto: Britt Paju
Toiduuudised
29. detsember 2020, 14:08

10 SUUPISTET PIDULAUALE: muhedad ampsud, mida terve õhtu ja öö laual hoida

Pühadelaud vajab lisaks suurte uhkete praadide ka suupisteid. Koondasime Toidutare arhiividest 10 suupiste-võimalust, et saaksid endale vähese vaevaga toreda lauakese meisterdada

 Klikka retseptil: Peekoniporgandid 

Peekoniporgandid Foto: Britt Paju

Lihtne suupiste, millest on võimalik ka kõht täis saada. Valmista eos topeltkogus, sest need suupisted on alati ühed populaarsemad. 

Klikka retseptil: Verikäkikrõpsud palsamiäädikakastmega

Verikäkikrõpsud palsamiäädikakastmega Foto: Arno Mikkor

Nutika krõps, mis ei vaja pikka ettevamistusaega. 

Klikka retseptil: Lõherullid ürdise toorjuustuga 

Lõherullid ürdise toorjuustuga Foto: Mari-Liis Ilover

Omagraavitud lõhe sobib suurepäraselt pidulike kalarullide valmistamiseks.

Klikka retseptil: Muredad juustu-ürdiküpsised 

Muredad juustu-ürdiküpsised Foto: Jaan Heinmaa

Iseküpsetatud soolased küpsised on iga juustuvaagna või suupistelaua au ja uhkus. 

Klikka retseptil: Piparkoogihõngulised pähklid

Piparkoogihõngulised pähklid Foto: Daisy Lappard

Piparkoogimaitseaine on mõnus mugavustoode, kus on erinevad vürtsid juba kokku segatud. Soovi korral võid maitseainesegu ka ise valmistada või teha pähkleid vaid näiteks kaneeliga.

Klikka retseptil: Marineeritud juust oliividega

Marineeritud juust oliividega Foto: Jaan Heinmaa

Eksklusiivne suupiste, mis säilitab külmkapis hea maitse vähemalt paari nädala jooksul.

Klikka retseptil: Heeringa-kodujuustutäidisega minitomatid

Heeringa-kodujuustutäidisega minitomati Foto: Jaan Heinmaa

Heeringa ja kodujuustu täidisega väikesed tomatid näevad kenad välja ning maitsevad oivaliselt (20 tk).

Klikka retseptil: Gingersnapid

Gingersnapid Foto: Toidutare

Maitsevad hästi igal aastaajal, aga eriti sobivad jõululauale.

Klikka retseptil: Hurmaa-tsitruse salat 

Hurmaa-tsitruse salat Foto: Jaan Heinmaa

Rikkaliku söömaaja lõpetuseks passib kerge puuviljasalat imehästi. Kaunivärviline salat lausa kutsub end sööma, lisaks vitamiinirikastele puuviljadele,on kastmes talvisele ajale sobivalt paras annus tervistavat ingverit. 

Klikka retseptil: Peekonis brokoli 

Peekonis brokoli Foto: Toidutare

Kui kasutad sügavkülmutatud brokolit, võta see pisut varem välja sulama. Keera iga brokoliõisiku ja kuivatatud tomati killukese ümber peekon. Küpseta 15 minutit 180-kraadises ahjus.