Muredad juusu-ürdiküpsisedFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
2. detsember 2013, 09:28

Muredad juustu-ürdiküpsised

Iseküpsetatud soolased küpsised on iga juustuvaagna või suupistelaua au ja uhkus. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1.5 dl Nisujahu
1 dl Maisijahu
30 g Külm või
1 tl Söögisooda
1.5 tl Küpsetuspulber
1 peotäis Hakitud murulauk, petersell või roheline sibul
2.5 dl Džiugase juust (mild)
0.75 dl Hapupiim
1.5 sl Oliiviõli
Cayenne'i pipar
SERVEERIMISEKS
Toorjuust
Rukola
Külmsuitsukala
Granaatõun

Valmistamine

1. Haki külm või ja jahu purutaoliseks. Köögikombainis võtab see aega hetke. Sega hulka sooda, küpsetuspulber, riivitud juust, ürdid, hapupiim ja õli. Maitsesta cayenne'i või musta pipraga ja sega tainaks.

2. Jaga tainas 12 osaks ja tõsta pannile. Kuna tainas on väga kergelt vormitav, võid küpsistele valida ümmarguse, kandilise või mõne muu kuju. Kui soovid, puista peale soolahelbeid.

3. Küpseta 200 kraadises ahjus 10-12 minutit, kuni need on veidi kerkinud ja pealt kuldpruunid.

VAATA riivitud Džigase juustu (mild) kohta lisaks SIIT!