Marineeritud juust oliividegaFoto: Jaan Heinmaa
Toidukordade retseptid
14. detsember 2010, 10:30

Marineeritud juust oliividega

Eksklusiivne suupiste, mis säilitab külmkapis hea maitse vähemalt paari nädala jooksul.

Kogus: ühele

Koostisosad
350 g tahke juust
1 purk (370g) rohelised kivideta kreeka oliivid
2 tk väike punane tšillikaun
8 oksakest Tüümian
MARINAAD
2 dl heamaitseline õli
0.5 dl valge palsamiäädikas
1 spl mesi
0.5 dl sidrunimahl
1 tk sidruni riivitud kollane koor
0.5 tl sool

Valmistamine
Tükelda juust, nõruta oliivid ja loputa puhta veega. Lõhesta tšillikaunad ning kaabi seemned välja; tükelda kaunad. Pane liitrisse purki vaheldumisi juustukuubikuid ja oliive, nende vahele tšillitükikesi ja tüümianioksi. Klopi marinaadiained põhjalikult läbi ning kalla purki. Lase enne tarvitamist vähemalt ööpäev külmas maitsestuda.