10 KARTULIVORMI | Valmista nagu Tanel Padar lihtne, toitev ja maitsev lõunaeine
Eesti üks edukamaid muusikuid Tanel Padar jagas "Ringvaates", kuidas ta kodus oma perele kartulivormi teeb. Toidutare pakub Tanelile ja teistele kartulivormi fännidele natuke rohkem vunki sisaldavaid kartulivormi retsepte, mis on sama lihtsad teha, ent sisaldavad märksa enam maitseid.
Klikka retseptil: Räime-kartulivorm mädarõikaga
Seda vormirooga on lihtne teha, sest enamiku ajast küpseb ta ise ahjus. Kui värskeid räimi ei leia, võid kasutada ka külmutatud räimefi leesid või mõne väiksema valge kalafileed. Soovi korral sega muna-kooresegu hulka tsipake Dijoni sinepit.
Klikka retseptil: Koorene räime-kartulivorm suitsuse juustuga
Kui küpsetad koorekastmes üheskoos kartuleid, räimi ja suitsumekiga juustu, siis saab sellest sündida ainult midagi väga head! Isegi sedavõrd head, et passib ka pühadelauale tõsta.
Klikka retseptil: Kreemine sealiha-kartulivorm
Liha ja kartul koos pikaks ajaks ahju küpsema- see on üks mugav viis prae valmistamiseks. Nii jääb liha pehme ja mahlane ning kartul ja kaste on samas võtta. Puljongi kastme tarvis võib valmistada pulbrist või pastast.
Klikka retseptil: Kartulivorm peekonipakendis
On nagu pirukas, aga ei ole ka. Igal juhul iseseisva roana suurepärane! Suitsupeekon annab kartulitele mõnusa maitse ja mahlasuse ning kartulilembesele eestlasele maitseb see toit igal ajal!
Klikka retseptil: Kõrvitsa-kartulivorm hakklihaga
Küpseta vormi 200-kraadises ahjus 30 minutit või kuni kartul on pehme. Puista peale hakitud ürte ja tõsta lauale.
Klikka retseptil: Tartiflette ehk kartulivorm
Üks patuselt rammus suutäis, milles nii koort, pekki kui ka maitsekat juustu.
Klikka retseptil: Rabarberimarinaadis seakarbonaad naadi-kartulivormiga
Esimesed naadid on maitsvad nagu kevad ise. Suurte naatide varjus kasvavad pisemad naadid on aga magusad, et mitte öelda pisut imala mekiga. Kui sul pole plaanis neid kohe pirukasse saata, korja pikema varrega taimed ning pane need vaasi. Nii võid silmailu alles mõne päeva pärast pirukaks vormida.
Klikka retseptil: Veiseliha-kartulivorm
Selles vormiroas on hakkliha asemel kartuliga kahasse kombineeritud murendatud veiselihast tükke, mis küpsevad kiiresti pehmeks.
Klikka retseptil: Köögivilja-kartulivorm
Riivitud köögiviljad küpsevad juustu-koorekastmes hästi pehmeks ja sobivad nii lisandiks kui ka põhiroaks. Valmista vormirooga kas piima või köögikoorega, vastavalt sellele, kas jälgid kaalu või mitte. Kui tahad vegan-varianti, asenda piimatooted taimepuljongi või taimsete juustudega.
Klikka retseptil: Azuu
Tõeliselt toekas roog, mis sisaldab kartulit ja kurki ega vajagi rohkem lisandeid, ehk vaid rohelist salatit.
Kommentaarid (0)