Kiudainerikkad toidud

Tartiflette ehk kartulivorm 

Raili Mikk, 18. mai 2014, 23:33
Tartiflette ehk kartulivormFoto: Jaan Heinmaa
Rammus kõhutäis.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1.2 kg Kartul
1 tk Sibul
200 g Pekk (kuubikuteks tükeldatud)
150 g Riivitud juust (Emmental)
2 dl Valge vein
1 sl Hapukoor 10% või rõõsk koor 10%
Sool
Must pipar
VORMI MÄÄRIMISEKS
Õli

Valmistamine

1. Keeda koorega kartulid ning lõika viiludeks. Koori ja ribasta sibul. Prae pannil pekikuubikud ja sibul.

2. Määri vorm õli või võiga ning kata kartulite, pekikuubikute ja sibulaga. Maitsesta soola ja pipraga. Puista üle riivitud juustuga.

3. Vispelda vein ja hapu- või kohvikoor ning vala vormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 35 minutit. Söö koos salatiga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee