Räime-kartulivorm mädarõikagaFoto: Jaan heinmaa
Kalatoitude retseptid
14. oktoober 2013, 00:45

Räime-kartulivorm mädarõikaga

Seda vormirooga on lihtne teha, sest enamiku ajast küpseb ta ise ahjus. Kui värskeid räimi ei leia, võid kasutada ka külmutatud räimefi leesid või mõne väiksema valge kala fi leed. Soovi korral sega muna-kooresegu hulka tsipake Dijoni sinepit.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g Räimefilee
10 tk Kartul (keedetud)
3 tk Muna
2 dl Piim
2 dl Rõõsk koor 35%
2 tl Dijoni sinep (soovi korral)
1 sl Mädarõigas (marineeritud, riivitud)
2 sl Riivsai
Või
Sool

Valmistamine
1. Lõika keedetud kartulid viiludeks. Määri ahjuvorm võiga ning lao sinna kihiti kartulitükid ja räimefi leed. Pane räimedele veidi mädarõigast, soola ja tilli. Pealmiseks kihiks jäta kartulid, mis puista üle riivsaiaga.
2. Klopi munad vahukoore ja piimaga lahti (soovi korral lisa ka sinep), vala vormi. Laota pinnale võitükikesed. Küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit või kuni roog on kuldpruun.