Gluteenivabad retseptid

Kõrvitsa-kartulivorm hakklihaga 

Lia Virkus, 14. september 2015, 05:41
Kõrvitsa-kartulivorm hakklihagaFoto: Jaan Heinmaa

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 30 minutit ahjus

Koostisosad
400 g Lihaveisehakkliha
1 tl Cayenne'i pipar
400 g Kartulid
400 g Kõrvits
2 dl Konserveeritud mais
1 tk Sibul
1 tl Riivitud muskaatpähkel
2 dl Kohvi- või rõõsk koor 35%
2 dl Köögiviljapuljong
PEALE
100 g Riivitud juust
Värsked ürdid (roheline sibul, petersell või till)

Valmistamine
1. Koori kartulid ja kõrvits ning lõika tikkudeks. Koori sibul ja lõika ribadeks.
2. Kuumuta sibulat pannil õlis. Lisa hakkliha ja pruunista. Maitsesta Cayenne’i pipra ja soolaga.
3. Sega hakkliha kartuli, nõrutatud maisi ja kõrvitsaga ning maitsesta muskaatpähkliga.
4. Kalla segu vormi ning lisa puljong ja koor. Puista peale riivjuust.
5. Küpseta vormi 200-kraadises ahjus 30 minutit või kuni kartul on pehme. Puista peale hakitud ürte ja tõsta lauale.