Sealiha retseptid

Kreemine sealiha-kartulivorm (1)

Pille Enden, 7. veebruar 2019, 09:25
 
Liha ja kartul koos pikaks ajaks ahju küpsema- see on üks mugav viis prae valmistamiseks. Nii jääb liha pehme ja mahlane ning kartul ja kaste on samas võtta. Puljongi kastme tarvis võib valmistada pulbrist või pastast. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
600 g Sea välisfilee
8 tk Kartul
2 prk Suhkruta kondenspiim (a 320g)
4 dl Kana- või köögiviljapuljong
150 g Šampinjonid
4 spl Röstsibul
Must pipar
Sool
Õli vormi määrimiseks

Valmistamine
1. Määri 20x30 cm ahjuvorm õliga. Koori kartulid, lõika õhukesteks viiludeks ja lao vormi põhja. Lõika liha ca 5 mm paksusteks viiludeks, maitsesta soola ja pipraga ning pane kartulitele.
2. Sega kondenspiim ja puljong, maitsesta soola ja pipraga. Haki seened ja sega kastmesse. Vala kaste vormi ja raputa peale röstsibul.
3. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 160 kraadises ahjus 2-2,5 tundi. Pool tundi enne ahjust võtmist eemalda foolium ja lase roal pruunistuda. Võta vorm ahjust, lase 10 minutit seista ja serveeri. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee