Sealiha pirnide ja sinihallitus juustugaFoto: Jaan Heinmaa
Nädala menüü
3. november 2014, 03:08

Nädalamenüü 3. - 9. november

Viimasel aastakümnel on eestlaste toidulauale hiilinud hulk põnevaid välismaiseid roogasid, kuid vahel on hea tagasi pöörduda lihtsate koduste toitude juurde, mis meenutavad lapsepõlve ning valmivad kiiresti.

ESMASPÄEV

Energiat: 1800 kcal

Hommikusöök

Kamajahust puder (1 portsjon ehk umbes 300 g)

Marjad (100 g)

Vahepala

1 õun (260 g)

1 sl mandleid

Lõunasöök

Läätse-juurviljasupp (3/4 portsjonit ehk umbes 400 g)

Täisterarukkileib (2 viilu)

Vahepala

1 õun (260 g)

1 sl mandleid

Õhtusöök

Munasoust suitsulihaga (1 portsjon ehk umbes 190 g)

Keedetud kartulid (2-3 tk)

Porgandisalat (100 g)

Vahepala

2 peotäit köögivilju (140 g)

Kodujuust (100 g)

TEISIPÄEV

Energiat: 1950 kcal

Hommikusöök

Kilumääre toorjuustu ja munaga (1 portsjon ehk umbes 80 g)

Täisterarukkileib (2 viilu)

Vahepala

1 pirn (240 g)

1 sl mandleid

Lõunasöök

Munasoust suitsulihaga (1 portsjon ehk umbes 190 g)

Keedetud kartulid (2-3 tk)

Porgandisalat (100 g)

Vahepala

1 pirn (240 g)

1 sl mandleid

Õhtusöök

Kala tomatis (1 portsjon ehk umbes 210 g)

Keedetud tatar (100 g)

Värske roheline salat (100 g)

Punased oad (100 g)

Vahepala

2 peotäit köögivilju (140 g)

Kodujuust (100 g)

KOLMAPÄEV

Energiat: 2120 kcal

Hommikusöök

Ahjuomlett seentega (2 portsjonit ehk umbes 120 g)

Tomati-idusalat (100 g)

Täisterarukkileib (2 viilu)

Vahepala

1 õun (260 g)

1 sl mandleid

Lõunasöök

Kala tomatis (1 portsjon ehk umbes 210 g)

Keedetud tatar (100 g)

Värske roheline salat (100 g)

Punased oad (100 g)

Vahepala

1 õun (260 g)

1 sl mandleid

Õhtusöök

Sealiha pirnide ja sinihallitusjuustuga (1 portsjon ehk umbes 210 g)

Keedetud täisterariis (100 g)

Värske roheline salat (100 g)

Vahepala

2 peotäit köögivilju (140 g)

Kodujuust (100 g)

NELJAPÄEV

Energiat: 1850 kcal

Hommikusöök

Kamasmuuti marjadega (1 portsjon ehk umbes 240 g)

1 sl mandleid

Täisteraleib praetud munaga

Vahepala

1 pirn (240 g)

1 sl mandleid

Lõunasöök

Sealiha pirnide ja sinihallitusjuustuga (1 portsjon ehk umbes 210 g)

Keedetud täisterariis (100 g)

Värske roheline salat (100 g)

Vahepala

1 pirn (240 g)

1 sl mandleid

Õhtusöök

Frikadellisupp rohke köögiviljaga (1 portsjon ehk umbes 425 g)

Soolakurgipirukad (1 tk)

Vahepala

2 peotäit köögivilju (140 g)

Kodujuust (150 g)

REEDE

Energiat: 1920 kcal

Hommikusöök

Tervisejook tatraga (1 portsjon ehk umbes 245 g)

Marjad (100 g)

Keedetud muna (1 tk)

Vahepala

1 õun (260 g)

1 sl mandleid

Lõunasöök

Frikadellisupp rohke köögiviljaga (1 portsjon ehk umbes 425 g)

Soolakurgipirukad (1 tk)

Vahepala

1 õun (260 g)

1 sl mandleid

Õhtusöök

Kruubipuder sealiha ja kartuliga (2 portsjonit ehk umbes 400 g)

Porgandisalat (100 g)

Vahepala

2 peotäit köögivilju (140 g)

Kodujuust (100 g)

LAUPÄEV

Energiat: 1960 kcal

Hommikusöök

Murulaugusõir (90 g)

Täisterarukkileib (2 viilu)

Tomati-mungoaidusalat (200 g)

Vahepala

1 pirn (240 g)

1 sl mandleid

Lõunasöök

Kruubipuder sealiha ja kartuliga (2 portsjonit ehk umbes 400 g)

Porgandisalat (100 g)

Vahepala

1 pirn (240 g)

1 sl mandleid

Õhtusöök

Köögiviljakotletid küüslaugukastmega (1/2 portsjonit ehk umbes 200 g)

Keedetud tatar (100 g)

Porgandisalat (100 g)

Tervislik nipp!

Riivsaia asemel kasuta retseptis riivleiba või segu riivsaiast ja –leivast. Kergema kastme saad, kui asendad küüslaugukastme kodujuustuga.

Vahepala

2 peotäit köögivilju (140 g)

Kodujuust (100 g)

PÜHAPÄEV

Energiat: 1830 kcal

Hommikusöök

Kruubipuder kaalika ja ingveriga (1 portsjon ehk umbes 410 g)

Vahepala

1 õun (260 g)

1 sl mandleid

Lõunasöök

Köögiviljakotletid küüslaugukastmega (1/2 portsjonit ehk umbes 200 g)

Keedetud tatar (100 g)

Porgandisalat (100 g)

Magustoit

Lumepallisupp mandlilaastudega (1 portsjon ehk umbes 160 g)

Õhtusöök

Räimesupp kaalika ja kartuliga (450 g)

Täisterarukkileib ( 2 viilu)

Vahepala