Köögiviljakotletid küüslaugukastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
30. juuli 2013, 11:15

Köögiviljakotletid küüslaugukastmega

Köögiviljakotletid täidavad kastmega serveeritult korralikult kõhtu. Juurde sobib küüslaugu- või tomatikaste, aga sama hästi ka roheline pesto.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
200 g Porgand
200 g Kaalikas
400 g Valge peakapsas
2 dl Herned
400 g Lillkapsas
3 tk Muna
1.5 dl Riivsai
4 sl Või (sulatatud)
MAITSESTAMISEKS
Sool
Must pipar
Riivitud muskaatpähkel
1 küüs Küüslauk (purustatud)
Petersell (lehed)
VEEL
Riivsai (paneerimiseks)
Õli ja või (praadimiseks)
KÜÜSLAUGUKASTE
2 dl Maitsestamata jogurt
0.75 dl Majonees
2 küünt Küüslauk
Aedtill (hakitud)
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Koori porgandid ja kaalikas ning lõika suuremateks tükkideks. Pane keevasse soolaga maitsestatud vette ja keeda 7–8 minutit. Tükelda kapsas ja lillkapsas, lisa koos hernestega potti ja keeda veel umbes 10 minutit või
seni, kuni köögiviljad on peaaegu pehmed. Nõruta, jahuta ja haki peeneks.
2. Lisa sulatatud või, lahtiklopitud munad ja riivsai ning maitsesta soola, pipra, muskaadi ja küüslauguga. Sega hulka hakitud petersell. Vormi väikesed kotletid, paneeri riivsaias ja prae pannil rasvaines mõlemalt poolt helepruuniks (umbes 4–5 minutit).
3. Sega jogurt, majonees, purustatud küüslauk ja hakitud till kastmeks. Maitsesta soola ja pipraga ning lase külmas maitsestuda.

HEA TEADA!
Kaaliaks on ainus kodumaine C-vitamiini pomm kuni kevadeni. Kasulik kaalikas säilitab oma vitamiinide (C- ja B-rühma vitamiinid) ja mineraalainete sisalduse nii toorelt kui kuumtöödeldult. Toiduks eelista kollaselihalisi, karoteenirikkaid vilju. Söö mõned toored kaalikaviilud iga päev just vitamiinivaesel kevadtalvisel ajal!