Eesti köök

Frikadellisupp rohke köögiviljaga 

Angeelika Kang, 9. mai 2011, 06:41
Frikadellisupp rohke köögiviljagaFoto: Jaan Heinmaa
Isetehtud frikadellid on parimad. Neid saab küpsetada ahjus või siis eraldi potis soolvees. Nii jääb ka supileem kirgas ja särav.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Hakkliha
1 tk Muna
1 dl Piim
0.5 dl Riivsai
1 tk Sibul (väike)
Sool
Must pipar
SUPP
2 l Kana- või veiselihapuljong
5 tk Kartul
2 tk Porgand
1 tk Sibul
1 tk Kaalikas (väiksem)
2 dl Roheline hernes (külmutatud või konserv)
1 peotäis Petersell (serveerimiseks)

Valmistamine
1.Frikadellide valmistamiseks sega väikeses kausis piim ja riivsai ning lase 5 minutit paisuda. Sega omavahel hakkliha, muna, hästi peeneks hakitud sibul, riivsai, sool ja pipar. Veereta käte vahel väikesed ümmargused pallid ja küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil.
2. Teine võimalus on frikadelle keeta. Selleks kuumuta vesi potis keemiseni, lisa sool ja tõsta frikadellid vette. Frikadellid on valmis, kui need on veepinnale tõusnud.
3. Supi valmistamiseks aja puljong keema. Lisa tükeldatud kartulid ja kaalikas. Keeda, kuni köögiviljad on pehmed. Passeeri sibul ja porgand kergelt õlis pannil ja lisa supile. Lisa herned ja frikadellid ning keeda veel 10 minutit. Puista peale hakitud petersell.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee