Värsked, veidi mõrud, krõmpsud, mahlased, parajalt soolakad, mahe oliiviõli kõiki maitseid kokku toomas.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Hispaania köök
22. jaanuar 2020, 13:10

Killuke Hispaaniat snäkilaual: Padróne piprad ehk pimientos de Padrón

Sooviksin tutvustada teile üht minu vaieldamatut lemmik-tapat ehk ampsu Hispaania snäkilaualt. Värsked, veidi mõrud, krõmpsud, mahlased, parajalt soolakad, mahe oliiviõli kõiki maitseid kokku toomas. Tõeline maiuspala veini kõrvale. Mu daamid ja härrad, pimientos de Padrón!

Ja nüüd viimaks on nad ka Eesti poelettidele jõudnud, kusjuures kotikese hind jääb pooleteise euro kanti, nii et snäkilaua menüüd koostades ei ole nende peale panustades väljaminek üldse suurem kui näiteks kausike oliive osta.

Mis kõige parem, neid on ka ise imelihtne valmistada! Aega läheb minutike, retsepti põhimõtteliselt ei olegi, laual näevad nad aga vägagi esinduslikud välja. Ka nime ei tasu peljata! See, et pimiento ehk pipar nimes kirjas on, ei tähenda, et nad teravad oleksid, pigem mõnusalt mahedad nagu paprika ikka.

Mu daamid ja härrad, pimientos de Padrón! Foto: Blogi Jazzinokitchen

Padróne piprad ehk pimientos de Padrón (kuni kolmele suupisteks)

  • 200 g Padróne pipraid
  • 2 sl oliiviõli
  • meresoolahelbeid

Tee nii:
Pese viljad ja nõruta, jäta sabad alles.
Kuumuta pannil oliiviõli ning prae pipraid 3-4 minutit, vahetevahel segades, kuni nad on kokku kukkunud ja mõnelt poolt pruunistunud.
Tõsta alusele, puista heldelt peale soolahelbeid ning naudi kohe. Parim on neid näpu vahelt süüa, sabast kinni haarates ning pärast sabad taldrikuäärele kogudes.

Vaata blogipostitust SIIN.