Küpsetatud kartulidFoto: Unsplash
Toiduuudised
30. jaanuar 2021, 17:19

TIKTOKI VIDEOHITT | Kindel nõks, kuidas alati saada krõbedad ahjukartulid (5)

Kõigi nippide kogumiskohas internetis on läinud lendu vana hea nipp, kuidas saada ahjukartulid just parajaks - seest mõnusad pehmed ja väljas krõmpsud. 

Tiktoki kasutaja Jeremy Schecki juba üle miljoni meeldimise saanud posti  olevat tunnustanud isegi tõsielutäht Kylie Kardashian, kes kuudlavasti on aga tiktoki kokkamisvideot jälgija.

Retsept ise aga olevat saanud innsutust juba 20 miljonit vaatamist saanud kolme aasta tagusest kokandusvideost "Inglise tüüpi krõbekartulid", mille autoriks/edastajaks Emily Blunt Ina Garteni kokasaates Barefoot Contessa. See lugu oli omal ajal nii populaarne, et seda edastanud veebiportaal läks järsult suurenenud liikluse tõttu rikki. Retsepti näeb SIIT ja SIIT.

Trikk ise on võrratult vanem ja levinud väga paljudes maades, kus armastatakse kartuleid ja ahjusküpsetatud toitu. 

Nõks aga on imelihtne ja sobilik lastelegi valmistada.

Mida siis peaks tegema?

Lõika kartulid suupärasteks tükkideks. Jeremy soovitab neid mitte koorida, aga võib nii ja naa. Pane ahi 230 kraadi peale soojenema. 

(Veel üks nõks: kartulite viimasesse loputusveesse lisa 1 tl söögiäädikat. See nö kuivatab kartulite pealispinda ja muudab seda krõbedamaks).

Pane kartulid soolase veega keema. Kui soolase veega? No nii, et mitte päris mage, aga et kõlbab veel süüa. 

Lase podiseda madalal tulel kuskil 15 minutit. Kurna. Raputa mõnuga kartulitükke potis, võid neid ka suure lusikaga veidi järsemalt segada, et tükkide pealispida pudrustada. 

Sega kokku meelepärane maitseainete segu - näiteks veidi küüslaugupulbrit, tilli, soola, pipart rosmatriini, tüümiani ja cajunpipart. 

Sega maitseaineteseos kartulitega ja kasta ohtralt avokaadoõliga. NB! Just avokaado teeb kartulid mõnusalt krõmpsuks. Kes tahaks aga loomset rasvainet kasutada, võiks eelistada pardirasva. Need rasvained mõjuvad küpsetamisel paremini. 

Pane kartulid ahjuplaadil küpsema umbes pooleks tunniks. Vahepeal sega. 

@scheckeats

updated voiceover!! follow my food insta [scheckeats] or you’ll be cursed with soggy potatoes!! #potato #potatoes #roastpoatoes #roasties #vegan

♬ original sound - LLusion

See on ka väga sarnane Meghan Markle ahjubataatide retseptiga, kus aga kasutati oliivõli ja veidi vahtrasiirupit.