KollaažFoto: 2xScanpix
Toiduuudised
11. detsember 2020, 16:51

JÕULUD MEGHANI MOODI: proovi Sussexi hertsoginna kaunistusnippe, kangestatud mandlijooki ja imelisi bataate

Maailma kokandusblogides ja sotsiaalmeedias teeb taas ringe hertsoginna Meghani kuningapere-eelne retsept, mille ta andis viis aastat tagasi ühe intervjuu käigus, milles ta õpetab tegema kangestatud mandlipiimajooki ja „imelisi“ maguskartuleid.

Briti kuningakojast koos oma abikaasa, prints Harryga Ameerikasse kolinud Meghan peab tabloidide väitel oma uues Los Angelese kodus esimesi jõule koos ema Doriaga. Mida küll võiks kokandusgeeniga õnnistatud Meghan seal pakkuda? Ja nii otsitigi üles tema aastal 2015 ajakirjale Garzia antud intervjuu, kus toone „Pintsaklipslaste“ näitlejanna Meghan rääkis, kuidas pühade ajal sõpru kostitada.  

Meghani nõksud ja trikid

Meghan, Sussexi hertsohinna Foto: Scanpix

1.Tavalisel kaunistatakse roheliste oksakeste ja jõulutulukestega ukseavasid ja aknaid. Sina aga äärista nendega hoopis suur peegel või mõni kena maal, mis on su toas olulisel kohal.

2. Ära pinguta lauakatmisel üle, vaid usalda puhast, korralikult triigitud valget. Kasuta valget laualina, salvrätikuid ja pane vaasi valged madalad õied. Lisa luksuslikku aktsenti silmapaistvate salvrätikuhoidjate ja efektsete söögiriistadega.

3. Kasuta suupistete serveerimiseks metalliläikelisi vaagnaid ja kausikesi. Nendega saab lihtsalt ja odavalt anda kallimat efekti.

4. Pane lauale pigem väiksemaid ja madalamaid vaase ning täida need valgete õite või maitseürtidega.

5. Serveeri kindlasti midagi pühepärast.

Nagu näiteks seda mandlikokteili:

Jõulujook Foto: PantherMedia/Scanpix
  • 4 tassi magustamata mandlipiima
  • 1 teelusikatäis kaneeli, kardemoni ja ingveripulbrit
  • 0,5 tl nelki
  • 6.8 vees leotatud datlit
  • Sinu lemmik-bourbon
  • Kaunistuseks kaneelikoort.

Vala kõik koostisained peale alkoholi võimsasse blenderisse ja surista kurralikult läbi. Aja paksupõhjaline kõrgete servadega pann kuumaks ja lase segul peaaegu keema tõusta. Lisa viski vastavalt soovitud kangusele. Kalla jook klaasidesse ja kaunista kaneelipulkadega.

Ei taha sooja jooki? Blenderda ka viski segusse, jäta kuumutamine ära ja serveeri laiapõhjalistest vahuveiniklaasidest, mille äär on kaunistatud kaneeli-suhkru seguga.

6. Kui sul on vähe ruumi, loobu traditsioonilisest jõululauast ja kata hoopiski Rootsi laud. Näiteks riiuliäärtele, väiksematele kapipealsetele mahub üsna palju kausikesi ja muud head-paremat.

7. Lisa oma kõrvalroogadesse veidi särtsu. Näiteks tee veidi erilisemad kartulid.  

Näiteks bataadid särtsakamal moel:

  • Kaks keskmist bataati
  • 2 spl oliivõli
  • Poole sidruni mahl
  • 1 spl vahtrasiirupit
  • 0,2 tl cayenne pipart
  • Himaalaja soola
  • Peotäis puhastatud kõrvitsaseemneid

Lõika kartulid veerandikeks ja sega suures kausis õli, siirupi ja maitseainetega. Pane 200-kraadisesse ahju küpsema pooleks tunniks, peale esimest 15 minutit sega ja puista üle kõrvitsaseemnetega. Küpseta veel 15 minutit.