Meghan, Sussexi hertsoginna ja Clare Smyth. Foto: PA/Scanpix
Toiduuudised
29. september 2020, 11:09

MEGHANI KOKK TALLINNAS: Bocuse d’Or toob kohale hertsogipaar Sussexite kuningliku pulma koka Clare Smythi  

15.–16. oktoobril Saku Suurhallis toimuva Bocuse d’Or Euroopa finaali aupresidendiks nimetati prints Harry ja Meghani kungliku pulma privaatse vastuvõtu peakokk Clare Smyth.  

Clare Smyth avas oma esimese restorani 2017. aasta augustis. Juba kõigest kaheksa kuu pärast nimetas GQ Food and Drink Awards tema Core'i parimaks restoraniks ning World’s 50 Best Restaurants valis Clare'i parimaks naiskokaks. Tänaseks on restoran Core pärjatud kahe Michelini tärniga.

Clare, kes töötas karjääri alguses staarkoka Gordon Ramsay käe all, on ühtlasi osalenud kohtunikuna mitmetes tuntud briti kokandussaadetes nagu näiteks "The Final Table" ja "MasterChef". 

Lisaks Clare Smythile kuulub tänavu Euroopa finaalvõistluse aužüriisse Philip Tessier. 

Bocuse d’Or Europe Tallinn 2020 presidendi Dimitri Demjanovi sõnul toob võistlus Tallinnasse Euroopa toidukultuuri koorekihi. „Meil on au vastu võtta Euroopa mainekamaid kokkasid eesotsas Clare Smythi ja Philip Tessieriga. Huviga ootame võimalust neile Eesti kööki ja toidukultuuri lähemalt tutvustada,“ lisas Demjanov.

Maitsežüriis, mis koosneb 20 osalejariigi esindajatest, esindab Eestit Tõnis Siigur. Kolmanda žürii ehk köögižürii kuue liikme seast leiab kaks Eesti kokka: restoranide Tchaikovsky ja Mon Repos' peakoka Vladislav Djatšuki ning restorani Juur peakoka Kaido Metsa.

Bocuse d'Or on mainekas kokakunstivõistlus, mille kutsus 1987. aastal ellu  Prantsuse meisterkokk Paul Bocuse. Võistluse finaalvoor tooimub iga kahe aasta järel Paul Bocuse'i kodulinnas Lyonis ja seal osaleb 24 kokka. Euroopa finaalvoor toimub 15.-16. oktoobrini esmakordselt Tallinnas.

Saku suurhallis toimuvat saab jälgida kodulehel bocusedor-tv.com.