Toiduuudised

Uuendatud

GALERII | SÖÖ SILMADEGA: vaata, kui kaunilt maailma tipptasemel kokad Bocuse d’Ori toitu oskavad serveerida! 

Toimetas Manona Paris, 17. oktoober 2020, 11:11
Kollaaž Eesti esindaja Artur Kazaritski võistlustöödestFoto: Lauri Laan
Süüakse ka silmadega, seda teab iga hea kokk. Tallinnas parasjagu käivas Bocuse d’Ori Eesti eelvoorus Euroopa kokkade pareminu roogi tavainimene maitsta küll ei saa, ent silmarõõmu ei saa keegi kaotada!

Võistluse kaheks kohustuslikuks tooraineks on esimese käigu puhul angersäga ja teisel Eesti vutt.

Eesti esindaja ehk Artur Kazartski esimene võistlustöö ehk angersäga koosnes järgnevatest elementidest:

Eesti, angersägaFoto: Lauri Laan
  • Suitsutatud angersäga krõbeda leiva ja misoemulsiooniga
  • Sinimerekarbi ja kuivatatud austrite kaste merevetika ja peterselliga
  • Pošeeritud seller marmoreeritud munakollase ja konserveeritud sidruniga
  • Porrulauk Eesti juustu, ürtide ja marineeritud karulauguõitega
  • Eesti äädika ja mädarõikaga marineeritud kurk

Peatoorainest, Eesti vutist valmistatud võistlustöö kandikul koosnes järgmistest elementidest:

Eesti, vuttFoto: Lauri Laan
  • Krõbeda nahaga röstitud vutt, mis on täidetud vutimaksa ja foie gras’ga
  • Hautatud vutikoib, mis on täidetud vutisüdame ja konserveeritud sidruniga
  • Ürtide ja kergelt suitsutatud munakollasega marmoreeritud vutimuna
  • Šampinjoni tourné, mis on täidetud mürkliraguu, marineeritud männi ja sügisese pirniga
  • Maapirn Kreeka pähklitega 
Eesti, serveeringFoto: Lauri Laan