Koroonakriisi ajal sööklas süüa ei saa, mistõttu tuleb kasutada teisi meetmeid.Foto: Teet Malsroos.
Toiduuudised
31. märts 2020, 15:57

ABINÕU KOROONAKRIISI AJAL: Tallinna kooliõpilased hakkavad saama toidupakke

1. aprillist muutub Tallinnas õpilastele koolilõuna jagamise korraldus. Selleks, et piirata inimeste vahelisi otsekontakte, hakkavad lapsed saama kord nädalas koju kaasa toidupaki. Tallinnas saavad koolilõunat enam kui 1600 õpilast.

Selleks, et vältida omavahelisi kontakte ja viia neid miinimumini, on linn otsinud uusi lahendusi ja võimalusi. "Nii leiti optimaalseks lahenduseks nädala aja toidupakkide jagamine. Toidupakid toimetatakse lapse kodule kõige lähemasse kooli, kust need liigse rändamiseta kätte saab," selgitab Tallinna linna kommunikatsiooniosakonna juhataja Margit Tamm.

Toidupakid sisaldavad vajalikke toiduaineid kuue päeva lõunasöökide valmistamiseks. 1. aprillil saavad paki kõik lapsed, kes ka seni on koolilõunal järgi käinud. Esimesel korral jagatakse õpilastele veel ka sooja koolilõunat, sellele lisaks antakse siis kaasa nädala aja toidupakk.

Kuna toidupakk võib olla üsna raske, võiks sellele järele tulla lapsevanem või hooldaja. Kui mõni õpilane ei saa soovitud toidupakile järele tulla, toimetatakse see kohale muul kokkulepitud viisil.

Peredel, kes edaspidi samuti lapsele koolitoitu soovivad, tuleb sellest teavitada oma kooli, kes omakorda edastab info Tallinna haridusametile. Toidupaki kättesaamise juhiseid saavad lapsevanemad ja õpilased otse koolist. Järgmine toidupakk antakse õpilastele üle 8. aprillil.

Esimesel nädalal on toidupakis:

1)      must leib

2)      kurk, tomat, porgandid

3)      õunad, banaanid, apelsin

4)      makaronid

5)      juust

6)      lihapallid

7)      purgisupp

8)      piim/keefir

9)      maisikepikesed

Tegemist on esimese toidupaki sisuga. Edaspidi võib sisu muutuda, et  lapsed saaksid mitmekesiseid toitaineid. Koostööd tehakse selles osas nii toitlustajate kui ka terviseedenduse spetsialistidega.