Toidupakid Tallinna Karjamaa põhikoolis 1.04,Foto: Erki Pärnaku
Galeriid
1. aprill 2020, 14:12

FOTOD | Mis sisaldub Tallinna õpilastele jagatavas toidupakis? (2)

Alates 1. aprillist muutub Tallinnas õpilastele koolilõuna jagamise korraldus. Selleks, et piirata inimeste vahelisi otsekontakte, saavad lapsed edaspidi kord nädalas kaasa toidupaki.

Õhtulehe fotograaf käis täna toidupakkide jagamist pildistamas Karjamaa põhikoolis. Tema sõnul oli nõudlus suur ja pakid kadusid kiiresti.

Toidupakid Tallinna Karjamaa põhikoolis 1.04, Foto: Erki Pärnaku

Toidupakid sisaldavad toiduaineid kuue päeva lõunasöökide valmistamiseks. Seekord on pakis must leib, kurk, tomat, porgandid, õunad, banaanid, apelsin, makaronid, juust, lihapallid, purgisupp, piim ja keefir. Edaspidi menüü muutub, et toit oleks mitmekesisem. Toidud valitakse toitlustajate ja terviseedenduse spetsialistide koostöös.

1. aprillil said paki kõik lapsed, kes ka seni on koolilõunal järel käinud. Esimesel korral jagati õpilastele veel ka sooja toitu.

Kuna toidupakk võib olla üsna raske, soovitatakse sellele järele tulla lapsevanemal või hooldajal. Neile, kes soovitud toidupakile järele tulla ei saa, toimetatakse see kohale muul kokkulepitud viisil. Peredel, kes edaspidi samuti lapsele koolitoitu soovivad, tuleb sellest teavitada oma kooli, kes omakorda edastab info Tallinna haridusametile.

Toidupaki kättesaamise juhiseid saavad lapsevanemad ja õpilased koolilt. Järgmine toidupakk antakse õpilastele üle 8. aprillil.