Foto: Tootja
Toiduuudised
19. aprill 2020, 10:18

Pirukale! Praktilised abivahendid, mis küpsetamise hõlpsaks teevad

Ahjusoe pirukas on alati hinnas ja oodatud. Pirukaküpsetamise õnnestumisele aitavad kaasa mõned praktilised abivahendid.

Puidust matil on mugav tainast rullida ja vormida. Mati peal on näha sentimeetri- ja tollimõõdud, mitme suurusega ringid ja ruudud. Samuti ahju temperatuurid nii Celsiuse kui Fahrenheiti järgi.
bonappetit.ee, 37.90

Foto: Tootja

Väikeste pirukate valmistamiseks sobivad vormid on kolmes suuruses, kõigil plastikust käepide ja roostevabast terasest soonelise teraga lõikur.
bonappetit.ee, 5.90

Foto: Eric Thierry

Eemaldatava põhjaga quiche’ivorm sobib nii soolaste kui magusate pirukate küpsetamiseks. Terasest, läbimõõt 25cm.
Tallinna Kaubamaja, 12.99

Foto: Tootja

Üks korralik tainakauss on pirukategemisel oluline. Roostevabast terasest 4,2-liitrisel kausil on boonusena veel libisemisvastane põhi ja siseküljel mõõdud.
Apelsin, 9.90

Foto: Tootja

Kroomitud terasest jahutusrest on vajalik ahjust tulnud pirukate, saiade, küpsiste ja kookide jahutamiseks. Restil jahutades ei jää põhi nätske.
Apelsin, 8.50

Foto: StyleShoots

Sügavas keraamilises ahjuvormis saab küpsetada rohkema täidisega pirukaid ja vormiroogi. Elegantne vorm sobib ka lauale panemiseks.
Tallinna Kaubamaja, 26.99

Foto: Tootja

Pehme käepidemega mugav tainalõikur. Lainelise lõikuriga saab tainale ilusa sakilise ääre, mis on eriti vajalik kaunistuste valmistamisel.
bonappetit.ee, 6.90

Foto: Tootja

Roostevaba tainalõikuriga saab parajad tükid, tera peal on ka mõõteskaala sentimeetrites.
bonappetit.ee, 9.90

Foto: Tootja

Marmorist tainarull on oluline just selliste tainaste puhul, mis peavad püsima külmana. Rull on 26 cm pikk ja kaalub 2,1 kg, sest raske rulliga on lihtsam rullida.
Chez Marius, 25.90

Foto: Eric Thierry

Väikeste lahtiste pirukate küpsetamiseks sobivatel tartaletivormidel on eemaldatav põhi. Pakis on neli 10 cm läbimõõduga vormi.
Tallinna Kaubamaja, 14.99