Kõht täis kiirelt ja tervislikult: talvine salat kikerhernestega
Kuna kikerherneste keetmisaeg on pikk ja ideaalis vajavad need ka leotusaega, on mugav kasutada konservkikerherneid.
Vaja läheb:
- 400 g kikerhernekonservi
- 150 g beebispinatit
- 250 g keedetud peeti
- 2 avokaadot
- 0,5 tl paprikapulbrit
- soovi korral praejuustu
- kõrvale värsket sepikut või leiba
Salatikaste:
- 3 sl oliiviõli
- 2 sl veiniäädikat
- soola-pipart
Valmista salatit nii:
1. Nõruta ja loputa kikerherned ohtra jooksva vee all, konservivedelik viska ära.
2. Pese ja nõruta beebispinatilehed, tükelda peedid ja avokaadod.
3. Patsuta kikerherned köögipaberiga kuivemaks ja sega paprikapulbriga.
4. Prae kikerherned väheses õlis kuldseks. Soovi korral prae läbi ka praejuustuviilud.
5. Salatikastmeks vispelda oliiviõli veiniäädikaga ühtlaseks, maitsesta soola ja pipraga.
6. Jaga spinat, peet ja avokaado salatikausside vahel, nirista peale kaste ning viimasena jaga kaussidesse kikerherned ja juust. Serveeri kohe värske sepikuga.
Hea teada!
Mitmed veganiretseptid näevad ette kikerherne keeduvedeliku ehk aquafaba kasutamist. Siiski võib söögitegemiseks kasutada ainult ise keedetud kikerherneste leent ning konservis olev vedelik ära visata. Konservikarbist eralduvad ühendid jõuavad ka konservivedelikku ja on tervisele kahjulikud.
Kommentaarid (0)