Mõnus maius pidupäevaks: hõrgud kohupiima-kirsikorvikesed
Kui värsket kraami pole parasjagu võtta, siis külmutatud viljade lett aitab õiges toonis marjadega hädast välja. Külmutatud kirsid sulavad magustoidul minutitega parajalt mahlaseks. Marjade värske hapukus tasakaalustab ka imeliselt kreemjat kohupiimatäidist ning krõbedat taignakorvikest. Katseta ka teiste hapukate marjadega ‒ näiteks mustad sõstrad või põldmarjad sobivad samuti imehästi.
Korvikesed saavad maitsvad nii pakikohupiima kui ka kohupiimapastaga. Pastaga jääb täidis kreemjam, kohupiimaga koogisema tekstuuriga. Põhjaks kasuta oma lemmik muretainast. Korvikesed võid juba eelmisel päeval valmis küpsetada, siis on enne serveerimist vaja ainult kreem kokku segada ning kirsid täidisele laduda.
Kohupiima-kirsi tartelette'id (6 x 11 cm korvikest)
Gluteenivaba tatrajahu muretainas:
- 70 g võid
- 70 g tuhksuhkrut
- 50 g mandlijahu
- näpuotsatäis soola
- 1 tl vaniljeessentsi
- 50 g riisijahu
- 90 g toortatrajahu
- pool muna
Täidis:
- 400 g kohupiima või kohupiimapastat
- 100 g suhkruga kondenspiima
- 0,5 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljesuhkrut
- 250 g külmutatud või värskeid kivideta kirsse
- tuhksuhkrut kaunistamiseks
Valmista korvikesi nii:
Esmalt valmista muretainas. Klopi toasoe või suhkruga kreemjaks. Lisa mandlijahu, sool ning vanilje. Seejärel mõõda kaussi jahud ning pool lahtiklopitud muna. Ülejäänud muna kasuta näiteks pannkoogitaignas, omletis või lisa panniroale. Sõtku segu taignaks ning lase pool tundi külmkapis taheneda. Rulli tainas vähese jahuga õhukeseks ning kata vormid taignaga. Küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga umbes 20 minutit, kuni korvikesed on küpsed.
Täidiseks sega kohupiim või kohupiimapasta vanilje ja kondenspiimaga ühtlaseks. Täida jahtunud korvikesed kohupiimakreemiga ning lao peale otse sügavkülmast võetud kirsid. Kirsid sulavad korvikestel umbes 10 minutiga söömiseks parajaks ning külmalt magustoidule asetades hoiavad need paremini oma kuju. Kaunista tuhksuhkruga ning serveeri korvikesi kas 10-15 minuti pärast, kui kirsid on veidi sulanud, või hoia serveerimiseni külmkapis.
Vaata blogipostitust siit.
Kommentaarid (0)