Lõbusad koogikesed maitsevad nii suurtele kui ka väikestele.Foto: Kristi Rebane
Magustoidud
14. jaanuar 2020, 13:12

LAPSEGA KÖÖGIS | Vahvad rummikoogi-hiirekesed

Vahvate hiirekeste valmistamisega saavad hakkama kõige väiksemadki kokad. Lõbusad koogikesed maitsevad nii suurtele kui ka väikestele.

Vaja läheb (10 koogikest):

  • 400 g ise tehtud või poebiskviiti
  • 2 ml ampull või 1 tl rummiessentsi
  • 3 sl magustamata kakaopulbrit
  • 4–6 sl hapukoort
  • Sabadeks ja silmadeks: 30 g martsipani
  • Ninadeks: 10 jõhvikat või pohla
  • Kõrvadeks: veidi mandlilaaste
  • Karvkatteks: 2 sl kookoshelbeid

Valmista rummikoogihiirekesi nii:
1. Pudista biskviit näppude vahel kaussi.
2. Lisa biskviidile rummiessents ja kakao ning algul 4 sl hapukoort. Mudi kõik kätega korralikult läbi. Kui tainas on pudine ega hakka kokku, lisa veel hapukoort, kuni saad tihke, kuid hästi vormitava massi.
3. Jaga tainas kümneks ja vooli igast jupist 10 tilgakujulist pallikest hiirtele kehaks. Aseta need alusele, kus plaanid kooke hiljem ka serveerida.
4. Vooli hiirtele martsipanist väikesed silmad ja sabad ning vajuta need kehade külge. Ninaks sobita hiirekestele jõhvikad.
5. Torka noaotsaga pallikese sisse kõrvade jaoks sälgud ja pista sinna mandlilaastud.
6. Karvkatteks puista koogihiirte seljale veidi kookoshelbeid. Hoia hiirekesi enne söömist paar tundi või üle öö külmkapis – siis maitsevad need veelgi paremini.

Kuidas retsept õnnestus?
Stella (6): «Nii tore oli biskviiti pudistada – nagu toiduga mängimine, ilma et keegi riidleks. Sabade ja silmade tegemine oli kõige raskem, aga kõrvu ja nina oli väga naljakas külge panna. Meil tuli kümme hiirt ja üks beebihiir – nii nunnud! Segades sain ka tainast maitsta – juba siis oli see väga hea.»

Hiired valmivad poole tunniga + maitsestumise aeg!