Mõnus suutäis snäkilaual: soolased ja magusad kõrvitsanööbid
Nii et lisan aga ühe kampsunikihi jaki alla, kõnnin kiiremal sammul, väljas hulkumise asemel kutsun sõbrad hoopis külla ning pakun snäkilaual igati sügisesi kõrvitsaampse. Need on imelihtsad teha, eriti kui röstkõrvitsapüree on sügavkülmast võtta, ning kaovad laualt minutitega. Kommentaar "Kuumalt on need parimad!" loomulikult nende eluiga vaagnal ei pikendanud...
Kui varem olen ostnud rukkinööpe, siis nüüd nägin Rimis ka kaeranööpe. Igati maitsvad ja meeldivalt neutraalsed, valmis täidistega mängimiseks. Toorjuustukeeruga magusatele kõrvitsanööpidele ma suhkrut ei lisanudki, sest minu kõrvitsapüree sai seekord juba naturaalselt väga magus. Kui aga sinu püree ise piisavalt magusat välja ei mängi, võid pool püreest, mis hiljem saab toorjuustu endale lisaks, enne korvikestesse panemist vähese suhkruga läbi segada.
Soolased ja magusad kõrvitsanööbid
- 1 pakk maitsestamata rukki- või kaeranööpe
- 3 dl röstkõrvitsapüreed
- 5 sl toasooja maitsestamata toorjuustu
- kaneeli
- soolahelbeid
- soovi korral veidi suhkrut
Vakmista kõrvitsanööpe nii:
Lao näkileivanööbid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Kui sinu kõrvitsapüree ei ole väga magus, lisa poolele püreele veidi suhkrut. Tõsta kõigisse korvikestesse lusikaga kõrvitsapüreed. Pooled jäta nii, nagu nad on, pooltesse (sinna, kuhu ka suhkrut lisasid) tõsta teelusikaotsaga toorjuustu ning tõmba see noaotsa abil kõrvitsapüreega siiruviiruliseks.
Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Raputa toorjuustuga nööpidele veidi kaneeli ning teistele veidi soolahelbeid. Serveeri kuumalt.
Vaata postitust SIIT!
Kommentaarid (0)