Kõrvitsaampsud on imelihtsad teha, eriti kui röstkõrvitsapüree on sügavkülmast võtta, ning kaovad laualt minutitega. Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
13. november 2019, 12:14

Mõnus suutäis snäkilaual: soolased ja magusad kõrvitsanööbid

Õhtut enam ilma kuuma teetassita mööda ei saada. Raekoja platsil on kuusk püsti. Sõbra juures rippusid jõulutuled ümber peegli. Ja kuigi paar korda on juhtunud, et varbad on õhtul koju jõudes kringlid ning ninaots hooajaliselt punane, ei raatsi ma ikka veel oma sügisjakke ja kergeid jalavarje mantlite-saabaste vastu vahetada. Sest siis ongi ju ametlikult talv, aga selleks ma küll veel valmis ei ole. 

Nii et lisan aga ühe kampsunikihi jaki alla, kõnnin kiiremal sammul, väljas hulkumise asemel kutsun sõbrad hoopis külla ning pakun snäkilaual igati sügisesi kõrvitsaampse. Need on imelihtsad teha, eriti kui röstkõrvitsapüree on sügavkülmast võtta, ning kaovad laualt minutitega. Kommentaar "Kuumalt on need parimad!" loomulikult nende eluiga vaagnal ei pikendanud...

Kui varem olen ostnud rukkinööpe, siis nüüd nägin Rimis ka kaeranööpe. Igati maitsvad ja meeldivalt neutraalsed, valmis täidistega mängimiseks. Toorjuustukeeruga magusatele kõrvitsanööpidele ma suhkrut ei lisanudki, sest minu kõrvitsapüree sai seekord juba naturaalselt väga magus. Kui aga sinu püree ise piisavalt magusat välja ei mängi, võid pool püreest, mis hiljem saab toorjuustu endale lisaks, enne korvikestesse panemist vähese suhkruga läbi segada.

Väljas hulkumise asemel kutsun sõbrad hoopis külla ning pakun snäkilaual igati sügisesi kõrvitsaampse. Foto: Blogi Jazzinokitchen

Soolased ja magusad kõrvitsanööbid

  • 1 pakk maitsestamata rukki- või kaeranööpe
  • 3 dl röstkõrvitsapüreed
  • 5 sl toasooja maitsestamata toorjuustu
  • kaneeli
  • soolahelbeid
  • soovi korral veidi suhkrut

Vakmista kõrvitsanööpe nii:
Lao näkileivanööbid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Kui sinu kõrvitsapüree ei ole väga magus, lisa poolele püreele veidi suhkrut. Tõsta kõigisse korvikestesse lusikaga kõrvitsapüreed. Pooled jäta nii, nagu nad on, pooltesse (sinna, kuhu ka suhkrut lisasid) tõsta teelusikaotsaga toorjuustu ning tõmba see noaotsa abil kõrvitsapüreega siiruviiruliseks.
Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Raputa toorjuustuga nööpidele veidi kaneeli ning teistele veidi soolahelbeid. Serveeri kuumalt.

Vaata postitust SIIT!