Kogus: kahele
Valmistusaeg: üle 60 min
10 minutit + 50–60 minutit ahjus
200 g Puhastatud kõrvits
2 spl Oliiviõli
0.5 tl Paprikapulber
0.5 tl Sool
0.5 tl Must pipar
Valmistamine
1. Tõmba kõrvitsast juurviljakoorijaga õhukesed viilud kaussi. Lisa õli ja maitseained ning mudi käega läbi, nii saad kindel olla, et kõik kõrvitsalaastud on maitseseguga kaetud.
2. Pane ahi 160 kraadi peale sooja. Laota kõrvitsalaastud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile võimalikult tasase kihina, nii küpsevad need ühtlasemalt ja krõbedamaks. Tõsta ahjuplaat keskmisele siinile, pane ukse vahele puulusikas ja küpseta 30 minutit. Paokil ukse vahelt pääsevad niisked aurud välja ja kõrvitsalaastud saavad kuivada.
3. Võta plaat ahjust välja, sega laastusid ja püüa neid ümber pöörata, ning küpseta samamoodi veel 20–30 minutit. Seejärel tõsta laastud koos küpsetuspaberiga restile jahtuma.
Kommentaarid (0)