KOSUTAV MATKATOIT: koorene kukeseenesupp mõnusa värske kraamiga (3)
Vaja läheb (neljale):
- 1 suur sibul
- 2–3 küüslauguküünt
- 300 g kukeseeni
- 1 pk vahukoort
- veidi vett
- 4–5 värsket kartulit
- paar noort porgandit
- 1 karp Merevaigu sulajuustu
- 1 tšillikaun (soovi korral)
- 5–6 pisikest tomatit
- soola-pipart
- värsket tilli
- praadimiseks võid
Valmista kukeseenesuppi nii:
1. Koori ning haki sibul ja küüslauk, seejärel klaasista need võis.
2. Lisa hakitud kukeseened ja prae läbi.
3. Maitsesta soolaga, kalla peale vahukoor ja lisa just nii palju vett, kui paksu
suppi soovid.
4. Lase keema, viska sisse ka tükeldatud kartul ja porgand. Kui aedviljad on juba peaaegu pehmed, lisa Merevaik, hakitud tšilli ja sektoriteks lõigatud tomatid. Palju ära keeda, tomatid võiksidki jääda pigem värskust lisama.
5. Maitsesta meelepäraselt soola, pipra ja tilliga. Kes vürtsisõber, lisagu kindlasti tšillit. Hauka toidu kõrvale musta leiba! Mmmm, maitseb imehea!
METSAKARP TÖÖTAB NII!
Paki kodus kõik toidu koostisosad ühte karpi. See tuleb täiesti mõistliku suuruse ja raskusega ning kaasas pole midagi üleliigset. Metsas läheb kõik ühte potti kokku! Karbikaant saad kasutada lõikelauana ja karpi ennast hiljem prügikastina!
METSAS LÄHEB VAJA:
• lõkke süütamise vahendeid või priimust
• kastrulit
• nuga
• igale sööjale lusikat ja kaussi
Hele-Mai Alamaa (45) on fotograaf, kellele meeldib matkata ja looduses nii süüa valmistada kui ka süüa. Selleks on ta välja mõelnud nutika karbisüsteemi, mis teeb toiduvalmistamise looduses lihtsaks, ja innustab ehk sindki metsa minema.
Kommentaarid