Üks kuum ja tummine supp passib imeliselt ka matkale!Foto: Hele-Mai Alamaa
Hele-Mai Alamaa 21. september 2019 12:23
Õhtud on juba jahedamad ja metsas tahaks ikka sooja toitu. Üks kuum ja tummine supp passib imeliselt. Kui su teekonnal metsaseeni napib, võid poest ka šampinjonid kaasa haarata.

Vaja läheb (neljale):

  • 1 suur sibul
  • 2–3 küüslauguküünt
  • 300 g kukeseeni
  • 1 pk vahukoort
  • veidi vett
  • 4–5 värsket kartulit
  • paar noort porgandit
  • 1 karp Merevaigu sulajuustu
  • 1 tšillikaun (soovi korral)
  • 5–6 pisikest tomatit
  • soola-pipart
  • värsket tilli
  • praadimiseks võid

Valmista kukeseenesuppi nii:
1. Koori ning haki sibul ja küüslauk, seejärel klaasista need võis.
2. Lisa hakitud kukeseened ja prae läbi.
3. Maitsesta soolaga, kalla peale vahukoor ja lisa just nii palju vett, kui paksu
suppi soovid.
4. Lase keema, viska sisse ka tükeldatud kartul ja porgand. Kui aedviljad on juba peaaegu pehmed, lisa Merevaik, hakitud tšilli ja sektoriteks lõigatud tomatid. Palju ära keeda, tomatid võiksidki jääda pigem värskust lisama.
5. Maitsesta meelepäraselt soola, pipra ja tilliga. Kes vürtsisõber, lisagu kindlasti tšillit. Hauka toidu kõrvale musta leiba! Mmmm, maitseb imehea!

METSAKARP TÖÖTAB NII!
Paki kodus kõik toidu koostisosad ühte karpi. See tuleb täiesti mõistliku suuruse ja raskusega ning kaasas pole midagi üleliigset. Metsas läheb kõik ühte potti kokku! Karbikaant saad kasutada lõikelauana ja karpi ennast hiljem prügikastina!

Paki kodus kõik toidu koostisosad ühte karpi. Foto: Hele-Mai Alamaa



METSAS LÄHEB VAJA:
• lõkke süütamise vahendeid või priimust
• kastrulit
• nuga
• igale sööjale lusikat ja kaussi

Hele-Mai Alamaa (45) on fotograaf, kellele meeldib matkata ja looduses nii süüa valmistada kui ka süüa. Selleks on ta välja mõelnud nutika karbisüsteemi, mis teeb toiduvalmistamise looduses lihtsaks, ja innustab ehk sindki metsa minema.

Hele-Mai Alamaa Foto: Hele-Mai Alamaa