LekvarFoto: Ragne Värk
Toiduuudised
26. august 2019, 18:48

KÖÖGITÄHESTIK | Kas sina tead, mis imeasi on lekvar?

Selle üsna veidra nime taga peitub Ungarist pärit paks võidelaadne moos, mis valmib kuivatatud puuviljadest.

Selle üsna veidra nime taga peitub Ungarist pärit paks võidelaadne moos, mis valmib kuivatatud puuviljadest.

Tavaliselt kasutatakse moosi tegemisel kuivatatud aprikoose või ploome. Need keedetakse esmalt vees pehmeks ning seejärel püreestatakse. Algupäraselt kasutati lekvar’i peamiselt meditsiinis – seda lisati ravimitele, et peita nende spetsiifilist maitset.

Tänu moosi paksusele on seda hea kasutada erinevate küpsetiste valmistamisel. Kasuta lekvar’i moosisilmana küpsistel, struudli või kookide vahekihina ning pirukate täidisena.

Edasi lugemiseks: