Külm kurgi-hernesupp kookospiimaga. Foto: Jaan Heinmaa
Supiretseptid
25. juuni 2019, 09:00

PÄEVARETSEPT | KUUMA PÄEVA PARIM JAHUTAJA: külm kurgi-hernesupp kookospiimaga

Kuuma päeva jahutab tõhusalt üks hea külmsupp, mille valmistamine võtab vaid 15 minutit!  Jahuta supp enne serveerimist korralikult maha ja serveeri väikestes pokaalides eine alustuseks, milleks jagub seda kuuele. Korralikuma kõhutäie saavad retseptis toodud kogusest kaks-kolm sööjat.

Kogus: kuuele

Koostisosad
400 g Värske kurk
2 dl Rohelised herned
400 g Kookospiim
2 sl Hakitud mündilehed
Sool
Must pipar
3 sl Laimi- või sidrunimahl
Kaunistuseks mündilehed

Valmistamine

Koori kurgid ja haki kuubikuteks. Sega kurk ja herned kookospiimaga, lisa hulka hakitud mündilehed. Maitsesta soola ja pipra ning laimi- või sidrunimahlaga. Tõsta pokaalidesse ja kaunista mündilehtedega.