Sööma! Eesti Toidumess 2017 Lauluväljakul toimub Eesti Toidumess 2017Foto: Robin Roots
Toiduuudised
3. mai 2019, 08:44

AASTA TOIDUTEGU! Rahvahääletuse võitis koolilõunate projekt „Tähed taldrikus“

Eesti Toidumessi Sööma! ja Toidutare aasta toiduteo rahvahääletuse võitjaks sai võimsa häältesaagiga koolilõunate projekti "Tähed taldrikus".

Kokku osales Toidutare hääletuses üle 1300 inimese. Nendest 70 protsenti ehk 974 hääletas aasta toiduteoks koolitoitlustaja Daily koolilõunate projekti "Tähed taldrikus". Selle ettevõtmine eesmärgiks on muuta koolitoit lastele ahvatlevamaks, pakkudes neile erinevate kuulsuste ja parimate toidublogijate retseptide järgi valmistatatud roogi. 

"Projekti sisu oli selles, et esitasime väljakutse tuntud inimestele koostada koolilõunamenüü," sõnas Daily kaubamärki opereeriv Baltic Restaurants Estonia müügi- ja turundusjuht Tiiu Endrikson.

"Igal nädalal serveerisime ühe kuulsuse toite Daily koolisööklates. Projekt kestis kokku viis nädalat. Iga kuulsus saatis meile kaks-kolm retsepti. Projekti eesmärgiks oli pakkuda nii õpilastele kui koolikokkadele vaheldust," lisas Endrikson.

Lapsed võtsid toidud hästi vastu. "Mida tuntum oli nende jaoks inimene seda rohkem huvi tunti. Koolisööklatest tulnud tagasiside põhjal oli laste lemmikuks Jalmar Vabarna "Küüslaugune ühepajatoit sealihaga"," lausus Endrikson.

Projektis osales 53 Daily koolisööklat ja tähtede retseptide järgi valmistati toitu rohkem kui 24000 õpilasele.

Teiseks jäi rahvahääletusel Pärnu piirkondlike maitsete aasta (307 häält ja 22 protsenti) ja kolmandaks vähemalt korra nädalas taimset toitu sööma ärgitav liikumine "Taimne teisipäev" (31 häät ja 2 protsenti).  

Aasta toiduteo auhind antakse üle täna alguse saava Eesti Toidumessil Sööma! toiduliidu laval reedel 3. mail algusega kell 18. 

Eelmisel aastal hääletasid Toidutare lugejad aasta toiduteo auhinna võitjaks Avatud talude päeva.

Sööma! pakub süüa, tegevust ja teadmisi. Arvukates suurtes ja väikestes välirestoranides serveeritakse erinevaid roogasid, toimuvad degustatsioonid, rahvakoolitused ning palju muud põnevat. Tegevusi toetab hea muusika ning kultuuriprogramm nii suurtele kui väikestele. Ilm takistusi ei loo, lubavad korraldajad.

Tänavusest aastast on saanud Sööma! enda kõrvale suure toetava sündmusena automessi Sõidame!, nii et kel huvi, vaatab ka kapoti alla.