Avatud talude päev 2018.Foto: Asso Ladva
Toiduuudised
23. aprill 2019, 13:13

VALI AASTA TOIDUTEGU: anna oma hääl, et hea maitse saaks tunnustatud (7)

Eesti Toidumessi Sööma! raames valitakse mai alguses ka aasta toidutegu. Anna hääl oma lemmikule, mis sinu meelest võiks selleks olla. Mullu hääletasid lugejad võitjaks avatud talude päeva.

Meie valikus olevale nimistule võid lisada ka oma arvamuse ja tuua selle välja kommentaariumis!

Aasta toiduteo auhind antakse üle Eesti Toidumessil toiduliidu laval reedel 3. mail algusega kell 18. Eelmisel aastal valisid Toidutare lugejad aasta toiduteoks avatud talude päeva.

Toidutare toob järgnevalt välja selgitused, miks meie ekspertide paneel tõstis just need teod algses valimis esile. 

* Pärnu piirkondlike maitsete aasta tutvustas eelemisel aastal väga edukalt ja laiemat avalikkust kaasavalt piirkondlikku toidukultuuri.

* "Taimne teisipäev" on leidnud väärika ja kaasava viisi, kuidas inimestele tuvustada veganmenüüd, ärgitades ühel päeval nädalal loobuma loomsetest produktidest, et avardada oma maitsete maailma. 

* Crustum pagaritöökoja juuretisega küpsetiste imeline kvaliteet on pannud toiduarmastajad kihama. Kusjuures nad teevad isegi pärmivabu sarvesaiu!

* Evelin Ilvese toidukolumnite sari Toidutares tutvustab erinevaid nähtusi toidumaailmas lihtsas ja arusaadavas keeles.

* Toitumisnõustaja Erik Orgu tegevus. Tema koostöö Olerexiga on tanklaketti toonud paljuigatsetud tervislikumaid lahendusi.

* Kulturist Ott Kiivikase tegevus. Kiivikas on koos erinevate koostööpartneritega loonud mitmeid tervislikke tooteid, alates putrudest ning lõpetades salatite ja jogurtiteni.

* Koolilõunate projekt "Tähed taldrikul" tõi Daily toitlustuse pakutavasse koolitoitu vaheldust ja põnevaid maitseid. Eeskujulik projekt, mida võiks korrata!