Kaneelikuklid kui pulgarullidFoto: Mari-Liis Ilover
Mari-Liis Ilover 7. juuli 2014 02:27
Kaneelikuklid saavad palju põnevama ja pidulikuma ilme, kui nad on torgatud pulgakommi kombel pulgakeste otsa! Maitsevad hästi ka glasuurita, aga näiteks pitsivahusel printsessipeol on roosa glasuur igati omal kohal. Kogus 35 tükki.

Koostisosad
TAINAS
0.5 pakki Kuivpärm
0.5 tl Jahvatatud kardemon
200 g Nisujahu
125 ml Piim
25 g Sulatatud või
1.5 sl Suhkur
0.25 tl Sool
TÄIDIS
25 g Sulatatud või
2 tl Kaneel
2 sl Suhkur
MÄÄRIMISEKS
1 tk Muna
GLASUUR
50 g Tuhksuhkur
2 sl Punane mahlasiirup

Valmistamine

1. Sega pärm ja kardemon jahu sisse.

2. Sega omavahel soe (NB! mitte kuum) piim, sulavõi, suhkur ja sool.

3. Sõtku kõik kokku elastseks tainaks. Lase sel rätikuga kaetud kausis soojas kohas kahekordseks kerkida.

4. Rulli seejärel tainas jahusel laual õhukeseks, u 45 x 25 cm suuruseks ristkülikuks.

5. Määri sellele sulavõi, puista peale kaneeli ja suhkrut.

6. Keera ristkülik pikemast servast alustades rulli. Lõika rull 1 cm paksusteks viiludeks. Lahtine viilu ots tõmba kukli alla.

7. Lase veel 20 minutit küpsetuspaberil ahjuplaadil kerkida.

8. Määri pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta 220kraadises ahjus 7–8 minutit.

9. Glasuuriks sega tuhksuhkur siirupiga. Nirista lusikaga jahtunud kuklitele. Lase glasuuril veidi aega taheneda (võid pista 10 minutiks külmkappi).

10. Torka rullid pulga otsa, pulgad võid soovi korral eelnevalt värvilise paelaga kaunistada.

HEA TEADA!

1 pakk kuivpärmi kaalub 22 g.