VulinFoto: tartugambrinus.blogspot.com
Toiduuudised
8. märts 2019, 18:43

ÕLLEPÄEVIK: tsitruseline Vulin

Gambrinus proovis Pühaste Pruulikoja säravkollast Session IPAt. Ilmnes, et oli päris hea.

Vulin (Pühaste, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,6% vol. Ratebeeri liigimääratlus: „Session IPA“ ja hinnang pole välja kujunenud. 

Tootjainfo: „Kergesti joodav ning värskete tsitruste maitsega Session IPA. Pruulitud aromaatsete Ameerika humalatega. IBU 40.“

Väike lihtne pudel, sildil vanamoeline sisehoovi-purskkaev. Erkvalge hõre vaht täidab pool klaasi ja pole kuigi püsiv. Õlle värvus – kirkalt kollane. Aroom on kirkalt magus-mõrkjas, tsitruseline, mandariinimahlane.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas, greibine ja viinamarjane. Lõppmaitse jääb ühtlaselt ja kargelt, ent leebelt mõrkjaks, marumahlaseks ja kargeks. Järelmaitse õhetab õrna vürtsikusega ja kestab kaua – meeldiva apelsini-greibi segumahlana.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõrkjas-magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe, session IPAde mahlase otsa superhea esindaja. Vaata sellist jooki võtaks ikka õhtu jooksul kohe mitu ette, eriti kui vahele vürtsikaid nuudleid krõbistada.