Neid tervislikest koostisainetest pakatavad küpsised lihtsalt peab tegema!Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
23. veebruar 2019, 10:29

RETSEPT | Ainul heast ja paremast koosnevad topeltšokolaadiga küpsised (1)

Võiks arvata, et need eriti rikkalikud ja šokolaadised küpsised on äärmiselt patused, kuid võta näpust – need koosnevad ainult heast ja paremast ning on kõigest ebatervislikust priid.

120 g mandlijahu
50 g kakaopulbrit
1 tl soodat
0,5 tl jahvatatud meresoola
100 ml ghee’d või kookosõli
80 g kookossuhkrut
60 g mandlivõid
1 tl vanilliekstrakti
1 muna
130 g tumedat šokolaadi
0,5 tl soolahelbeid

1. Sega kokku mandlijahu, kakao, sooda ja jahvatatud meresool.

2. Mikserda ghee’d ja suhkrut umbes poolteist minutit. Lisa ka mandlivõi ja vanilliekstrakt ning mikserda veel, kuni kõik on segunenud.

3. Lisa muna ja mikserda veel pool minutit.

4. Sega tainasse omavahel ühendatud kuivained ja hakitud šokolaad. Seejärel aseta tainas kümneks minutiks külma.

5. Veereta tainast käte vahel ühesuurused pallikesed ja suru need käega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil lapikuks. Küpseta küpsiseid 180kraadises ahjus umbes 12 minutit. Jälgi, et küpsised jääksid seest õrnalt niiskeks.