Toiduuudised
7. detsember 2018, 07:55

Kuidas teha vegan-praemuna?

Balil peatuv Austraalia reisi- ja elustiiliblogija Ellie Bullen põhjustas sotsiaalmeedias paraja tormi, kui avaldas pildi oma hommikuvõileivast, kus tumedal hapendatud leivakäärul ilutses avokaadipudru peal vaat et täiuslik praemuna. Ent Ellie on taimetoitlane, kes ei söö mune!

Ellie praemuna koosnes tegelikult praetud riisikördist ja maitsestatud kõrvitsapüreest. Ellie vannub oma videos, et see maitseb nagu tavaline muna ning pole sugugi raske valmistada.
Munakollase saamiseks on vaja 170 grammi keedetud kõrvitsat.
Edasi võta:
supilusikatäis maitsepärmi,
kaks supilusikatäis maisijahu,
kaks supilusikatäis vett,
kaks supilusikatäis oliivõli,
1/4 teelusikatäis musta pipart,
veidi himaalaja soola ning
1/4 teelusikatäis musta soola.
Mikserda need kõik kokku. Lisa segusse ka keemisveest kurnatud kõrvits ja püreeri siidjaks.
Munavalge jaoks võta:
1/4 klaasi riisijahu,
1/4 klaasi kookospiima,
üks supilusikas vett ning
näpuotsatäis soola.
Sega need kausis kokku.
Praadimiseks tuleks pann lasta oliivõliga väga kuumaks ning esmalt valada lusikatäis riisisegu küpsema. Kuskil 30 sekundi pärast tuleks ettevaatikult moodustada kõrvitsapüreest keskele rebu. Prae, kuni "munavalge" servad on krõbedad.
Ellie Bullen vannub, et see maitseb sama hästi kui tavaline muna ning et ta loodab, et see innustab inimesi rohkem taimetoidu peale mõtlema, sest tegelikult ei pea vanadest lemmikutest loobuma.