Foto: AFP/Scanpix
Toiduuudised
15. juuli 2018, 07:24

Donald Trump üritab kaalu langetada - vaata menüüd!

USA riigipea Donald Trump ei pugi enam ennastunustavalt USA kiirtoidukettide rasvasemaid palu nagi KFC kanakoibi ja McDonaldsi friikaid, vaid üritab Tai stiilis kurgisalatiga kaalu alandada.

Just nii kinnitas Suurbritannia juhtivale tabloidiajakirjanikule Piers Morganile Air Force 1 kokk. Morganile anti suurepärane võimalus tol hetkel Inglismaal tolmu üles keerutava Trumpi lennukis üks väike tiir teha. Loomulikult pajatab ta sellest põhjalikult Daily Mailis.
Üks suuremaid üllatusi Morganile oli, et Ühendriikide riigipea, kes tundub olevat kehastunud enesekindlus, on tegelikult alates oma ametisse nimetamisest üritanud saleneda. Ehk siis ei mingit rasvast rämpstoitu, millest ta väidetavalt elatuvat.
Tol päeval, mil Morgan tema lennukis ringi kolas, oli menüü olnud järgmine. Ehk siis president ilmselgelt armastab teravaid maitseid!
Eelroaks: Tai stiilis terav kurgisalat pähklite, ohtra tšilli, koriandri, Tai basiiliku ja mündiga, kastmeks kodutehtud vinegrett.
Põhikäiguks: Tai stiilis magusas tšillikastmes küpsetatud lõhe jasmiiniriisi padjal.
Magustoiduks: Prantsuse stiilis, ent õrna purukattega sidrunikoogike.
Joogiks oli dieetkoola. Ja ei mingit alkoholi, sest Trump on veendunud karsklane. Põhjus selleks peitub tema enda peres, nimelt maadles ta vend tugevasti viinakuradiga ja jäi alla.
Morgan nendib samas, et kogu valik siiski väga tervislik polnud, sest saadaval oli ka erinevaid maiustusi, osad neist koguni tema allkirjaga eripakendites. Margan nendib, et see ongi tõeline võim: „See on asi, mida rahaga osta ei saa.“
Huvitav, mida pakutakse Trumpile Helsingis, kus ta kohtub Venemaa president Vladimir Putiniga? Tuleb arvestada, et osa USA laevastikust peatub Eestis – äkki saadakse siit veidi inspiratsiooni?
Toidutare soovitab
Eelroaks: lahja vingerett noortest peetidest viilu musta leivaga.
Põhiroaks sütel grillitud kanašaslõkk küüslauguse ja tillise kurgi tartar-kastmega (lahja majoneesiga!) ning värskete koorega keedetud kartulitega.
Magustoiduks loomulikult pehme ja kohev glasuuritud kaneelisaiake hea põhjamaises stiilis kange kohviga. Midgai mõnusat peab ka elus olema.
Neile aga, kes tahaks proovida Trumpi menüüd, oleme koostanud alljärgneva valiku: